買電視機 / 換電視機 集中討論區 (50)

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
2m 距離 ,買幾大電掛掛好
電掛掛?

2m距離,買幾大電視掛牆好
公關step巴幫到手如果差唔遠緊係43啦,不過唔係好熟電視,唔知水同行差幾多就真
43"買行貨算啦~幾多BUDGET?
打錯字,電視掛牆
55"
謝step bro ,但啱啱同屋企人睇完啲大細,而家要轉戰50吋了
Samsung 50AU8000
$5980
1. 50HZ VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位更黑, 色域高D, 可視角普通
2. 光度 320 nits
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Crystal Processor 4K 影像處理器
7. 2聲道, 共20W輸出
8. HDMI 2.0*3, 支援4K60
9. 支援Q-SYMPHONY
Thanks step巴打搵盛澤落咗單!
趕到尾班車就好
聯絡左我啦,都係後知後覺咁 anyway 解決左,始終都係複習,好似我r緊佢咁。
包裝黎姐,乜工可以隨時覆到機 ,又講到價錢又倉存,介紹下比我感覺不安,老實講重有其他野我都覺得佢手法唔得啦。
有無內幕野爆 定係公關step 又+人工
想買sony 49/50吋 , 筆直6-7k

有無推薦
Samsung 50AU8000
$5980
1. 50HZ VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位更黑, 色域高D, 可視角普通
2. 光度 320 nits
7. 2聲道, 共20W輸出
8. HDMI 2.0*3, 支援4K60

LG 50UP8100PCB
$5980
1. 50hz VA PANEL, 對比度高(4500:1), 黑位更黑, 可視角普通
2. 有AirPlay 2, HomeKit
3. WEB OS系統
4. eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
5. HDMI 2.0*3, 支援4K60, ALLM
6. Quad Core 4K 影像處理器
7. 光度300nits

Samsung 50AU9000
$6800
2. 光度 400 nits
7. 2聲道, 有OTS LITE功能(物件追蹤定位發聲), 共20W輸出
8. HDMI 2.0*3, 支援4K60, VRR, ALLM
10. 32:9, 21:9超闊遊戲視野與Game Bar
巴打,sony 無咁好嗎?
OVERBUDGET

Sony KD-50X80J
$7800
1. 50hz 廣色域 VA PANEL, 對比度高(4500:1), 黑位更黑, 可視角普通
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. GOOGLE TV 系統, 多APP
6. X1™ 影像處理器
7. HDMI 2.0*4, 支援4K60
8. 光度370nits
筆直得7k,是咪無可能買到OLED?
唔講啦比人滅左聲,我重申 盛澤貨無問題,係手法問題,同埋step 巴 唔認係佢d人我先唔順,你自己知自己事,問你返咩工咁爽,下下秒覆又建議人買咩機咁得閒,叫人買行又貼水貨。心照啦,錯就要認 打就企定啦,搵食唔緊要 認咪得。
43'-49'大,step有無咩好推介?
Samsung 43Q60A
$6480
1. 50HZ 廣色域 量子點 VA PANEL, 對比度高(4500:1), 黑位更黑, 可視角普通
2. Dual LED背光, 增加對比
6. Quantum 4K LITE影像處理器
7. 2聲道, 有OTS LITE功能(物件追蹤定位發聲), 共20W輸出
7. HDMI 2.0*3, 支援4K60, ALLM
10. 光度470nits
11. 32:9, 21:9超闊遊戲視野與Game Bar

Samsung 50AU9000
$6800
2. 光度 400 nits
8. HDMI 2.0*3, 支援4K60, VRR, ALLM
10. 32:9, 21:9超闊遊戲視野與Game Bar
參考下先,thx
you are welcome
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞