買電視機 / 換電視機 集中討論區 (50)

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
我個價就係AVOUTLET既
如果去大鋪買就大約$16000左右, 官方送$2000超市卷
哦,因為我見price.com.hk 寫貴D。
由x80J 睇到 A8H. 永遠去唔到盡頭
可能佢今個星期加了價, 有時價格會浮動
X80J同A8H比就係完全完全兩個世界了, 入門LCD VS旗艦OLED

https://www.rtings.com/tv/tools/compare/sony-x80j-vs-sony-a8h-oled/21694/12801?usage=11&threshold=0.10
8.8分都好高,仲有邊部高分過A8H
沒有, A90J都係8.8
我都想買oled ,不過我睇now 新聞同足球多
巴打自己衡量
OLED係畫質頂端
睇波畫面同led 分別大嗎?
真係唔知, 可能球員特寫會靚仔D
A90J 水同行A8H 差唔多價錢
呢個就真係難選, 功能與畫質, 其實一般用A80J都已經夠哂

Sony XR-55A80J OLED 水機
15XXX + 150送貨上門連裝機 (盛澤影音)

Sony XR-55A90J OLED 水機
19XXX + 150送貨上門連裝機 (盛澤影音)

Sony XR-65A80J OLED 水機
21XXX + 150送貨上門連裝機 (盛澤影音)

Sony XR-65A90J OLED 水機
26XXX + 150送貨上門連裝機 (盛澤影音)
最新水貨價要你自己問盛澤, 有連登巴打價, 如果你有興趣就自己聯絡~
仲要評分大家都係8.8
有時評測睇唔到咁全面
例如今年新機換了新XR影像處理器, 對畫面都有改善, 呢D RTINGS係冇測到, 因為佢只係用專業儀器都測試.
有巴打買左SONY 83A90J同LG 65C1, 兩者對比佢都話A90J更好更靚, 畫面做到有裸眼3D FEEL, LG C1就冇呢個感覺, 我覺得係新XR影像處理器帶黎既改進
即係有新買新
有BUDGET當然有新買新
不過有限BUDGET又想試下OLED既入舊款也不會錯~
儀器都只不過測到畫面..顏色同光度
唔會模擬到人腦睇電視畫面出黎嘅效果
65A8H 行幾錢?
YES, 所以眼看為實, 不過比較難做到, 因為出街好多鋪頭亂SET機
細鋪$24280
咁我覺得買水A90J 好d
你接受到水機功能閹割, 有APPLE TV或者CHROMECAST WITH GOOGLE TV就少好多問題

當佢係顯示器就會好OK
有apple tv magic tv 不過無chromecast
水機都可以裝YOUTUBE, NETFLIX既, 可以裝APK
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞