買電視機 / 換電視機 集中討論區 (50)

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
Step巴覺得邊部值得入手啲?
LG 32LM6350PCB
$2750
1. 50hz IPS PANEL, 對比度非常低(1000:1), 黑位灰, 可視角好
2. WEB OS系統
3. 只有ARC, 只可以回傳有損音訊去SOUNDBAR
4. HDMI 1.4*3
5. Quad Core 影像處理器
睇你想要咩~
唔該哂巴打
之前問過step巴
Samsung 43Q60A係43‘內最好
但果時好似未出Sony KD-43X85J
而家出咗想問下
係咪sony呢部拎黎打機既話贏咗43Q60A
因為有hdmi2.1
YES
Thanks step巴
距離3.6米 建議買咩size?
82-85"
又係我⋯avlife同百記都無晒a8h 55',a80j又有少少outbudget, avlife要$22990、百記$23990,重點係我而家裝緊修,起碼都八月先入伙,就算a8h仲有貨我買左都唔知放邊⋯
我唔知我個concept 有冇錯
而家新電視粒chip咁勁,內置Netflix, Apple TV app
理論上用內置App 睇係靚過插條HDMI 用Apple TV睇。只少唔洗理條HDMI cable 靚定唔靚
想買一部43放房, 一部50放廳, 兩部加埋1萬蚊BUDGET左右 LA, 都係睇下電視, NETFLIX個D,咁可以既話,就梗係想WITHIN BUDGET入邊有好DD既享受
Samsung 43AU7700
$4580
1. 50HZ VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位更黑, 可視角普通
2. 光度 280 nits
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Crystal Processor 4K 影像處理器
7. 2聲道, 共20W輸出
8. HDMI 2.0*3, 支援4K60
9. 支援Q-SYMPHONY

Samsung 50AU7700
$5500
1. 50HZ VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位更黑, 可視角普通
2. 光度 280 nits
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Crystal Processor 4K 影像處理器
7. 2聲道, 共20W輸出
8. HDMI 2.0*3, 支援4K60
9. 支援Q-SYMPHONY
原來50X90J都係12000左右,咁又真係諗得過
其實E個價位計, 其他牌子會唔會好過SAMSUNG?
差不多
如果用消費卷 3個人夾買$15000電視
點樣搞好?
3個都Tap&Go?
有冇攻略
睇你咩舖買
大鋪可以3個Tao&Go夾$15000?
細鋪(eg.盛澤)就唔得?
豐澤好似得,當比訂咁
其實Q-SYMPHONY效果顯唔顯著?
因為我有Q70T
同堆點解三星電視無DD+
諗緊入Q7AT 定 80T
掛牆一般加幾錢?
係咪可以拉出黎30-40度
唔該哂step巴
算顯著
要DD+做咩?
掛牆加$580連NB架
度數你要自己問盛澤
請問如果唔玩 soundbar,平靚正55" LCD係咪揀 55AU7700 好
但我見對比度反而差過舊款 55TU7000?
atmos?
咁應該入80T
YES

TU7000 or AU7700 都可以
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞