劉仲敬對香港評論整合 (2)

1001 回覆
20 Like 11 Dislike
我始終覺得姨有主觀投射落香港人度
事實上香港人多數係費拉
梁係少數
共產黨係硬點,民主政府係弱點,欺軟怕硬的港華天性
姨夠話香港人會打獨立戰爭先收皮
結果國安法已經搞掂
英國係太上皇重地
搞事者好快會有現眼報
老實講,香港呢種死法係幾on9
本身多次集會其實已經違反左公安條例
裝修呢d邊樣唔係犯法,暴動都坐十年
反而國安法一紙空文就收皮
飯民全部大佬全部自願坐監咁濟

唔好話西方國家
你去拉美國家玩呢套
人地都一早搞左個平行政府出來
點會完全不反抗
侵上台被人屈要放棄盟友撤軍,所以肥蓬寧願貿易妥協都唔願意落人口實
但全球主義者一上台就比侵更快速撤軍棄港保台,比侵更侵打壓侵黨
國安法令太上皇撤出香港比國安法本身更重要
不過都要講返句
大商家金主唔肯歸入黃營
本質上已經意味輸左
小朋友再犧牲只不過係拖長時間
送頭去換熱度而已
我同姨既睇法都係認爲拜登同侵既對支政策實際上無太大分別
但美國總統選舉之後既混亂確實係令蜘蛛唔需要任何顧及
1月6號大搜捕就發生係拜登宣誓之前
當時燒山同其他KOL仲係認爲拜登當選蜘蛛會對香港留一手
宜家睇翻8個月前開既po: https://lihkg.com/thread/2268354/page/1
雖然未係話去到我當初預計拜登同侵長期僵持個種最壞情況
但香港局勢確實係2021-2022年之間急劇惡化
你姨高估左香港人既德性,諗住你班人唔搞臨時政府,都會去搞臨時議會呀,點知到頭嚟都係得個桔。寧願搞國際線賺快錢都唔肯腳踏實地搞個臨時議會,明明人地鬼佬已經開晒綠燈。所以而家希望可以搞好民族發明,能夠逃過排華一劫。至於其它嘢都唔敢奢望咁多。
其實有幾難?

只係一講到呢點
成班人會太大想頭
我會覺得中間有地下黨操作源故
記唔記得飯民收皮前成個黃營仲吹緊一樣野:進攻立法會
變左我地投放左大量資源同時間去做廢既野
而大大聲提倡果個人,就走左去台灣

然後有人提出要搞平行政府既野時
又有人拖後腳

你問我,幾肯定黃營中起碼有個司徒華級既地下黨員
咁飯民同本土都一定有針嘅

好正常
目前支那做野心態係此時不擊
更待何時
去到呢個位
我覺得唔係針定唔針
而真係有地下黨操作緊但班友仔未發覺

當然目前海外港人整合需時係真既
其實泛民每隔一段時間都會有啲奇怪風聲傳出。例如特赦警察,支持接受委任一年,反對總辭,支持參選立法會。唔係樣樣都成真,但好明顯有匪諜喺內部運作。泛民內部一定已經比人滲透到千蒼百孔,連李華明都仲可以未比民主黨踢,你就知有幾嚴重。
咁香港人德性連搭起一個好似民主黨嘅棚取代民主黨都做唔到
連69後嗰啲乜乜關注組都自己縮沙自己解散 係莫名其妙解散嗰隻
咁就冇得怪畀泛民同匪諜代表
因為真係得泛民先可以同北京交涉 (香港人搵得到嘅代表裏面)
「帝國墳場」局勢惡化 中國急與塔利班對話 謀以資助基建換孤立「東突厥斯坦伊斯蘭運動」
https://lih.kg/2607589
八個大大到了麼

問我支那會如何

想問吓各位覺得劉生講嘅淪陷區包唔包埋香港?定係淨係包「諸夏」?
https://mobile.twitter.com/LiuZhongjing/status/1412519901366034434
https://mobile.twitter.com/zhangzan5/status/1411973958635819010
姨一早講過對匪諜最經濟的效果係唔好理會,單在引導輿論上面,核心匪諜可以比普通群眾做得更專業
香港係白區黨地盤,就流沙化的紅區黨指標完全不合格
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞