劉仲敬對香港評論整合 (2)

1001 回覆
20 Like 11 Dislike
過去成功係因為
1. 英國人做總督,控制大局
2. 蘇聯既存在,導致中美有共同敵人

依家兩個主要因素都已經消失
得返一堆港豬華人係到
如果係美國有心搞東亞聯盟,肯定係美日韓台澳共同倡議,香港人冇咩可以做,簽個名就得
同埋依個"東亞小北約"會同陳雲所講既華夏聯盟相差極遠
小北約只不過係方便美國對其他附庸發號施令既工具

trump或者其他人都冇辦法解散歐美聯盟
一日歐洲唔願意打第三次世界大戰,一日都唔好諗住從美國既控制中獨立
百越不了 香港人無必要提百越文化
更何況政治上危險
呢個po已經討論咗不下十次
你話拉就拉咩
呢到講緊嘅百越文化純粹係畀大部分母語係廣東話嘅香港人要具體寫自己種族係「粵裔香港人」嘅時候有多啲依據同名份去同「華人」分開嗻。唔係要搞垃圾大嶺南/大粵呢啲文化種族主義去打搞阿寶。
成班友都唔睇拜登條撚樣被共和黨和華爾街夾攻中,遲早他被中共收買的證據和買票的證據會被爆
https://rumble.com/vfvgb7-mike-lindell-presents-absolute-interference-the-sequel-to-absolute-proof-20.html

美國內部本身已經對拜登盜國不滿高漲,條友仲要想住對有錢人加稅,等被彈刻係遲早的事
on9
TPP傾咗咁耐都傾唔埋
同你講都多餘
仲講依啲武俠小說
辭職嘅區議員好有價值
有組織度嘅就會一齊N百人總辭賣頭版 共党最驚人串聯
最好仲有聲明無法喺現行憲制秩序下履任
一個二個辭職做乜9
反抗大斯拉夫的芬蘭亞洲人
咁唔代表芬蘭真係蒙古人,全世界8%人口都有蒙古血統
做唔到串聯辭職冇乜嘢。佢哋做唔成主權者,但仍然可以用嚟統戰。
香港而家仲未夠折墮?仲諗住做兩面人
望住幫民小被支共大一大就爭先恐後辭職,指望呢幫所謂有民意授權嘅人組識流亡議會真係得啖笑。

理大一役衰極都換黎元老院快速通過人權法案,19年所謂區議會大勝又有乜野帶到
都幾肯定有唔少所謂黃議員,但實際上只係政治投機者,會甘願做支共政治花瓶,獲恩賜留番係區議會
佢哋當然可以組流亡議會,雖然都係花樽,但議員不嬲都係花樽嚟㗎啦,係有人當咗佢哋係政治領袖啫。
條友on99, 日日話要核平中國,又話要玩啲咩諸夏共治,不知所謂
劉仲敬啲野少睇啲好過,容易壞腦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞