劉仲敬對香港評論整合 (2)

1001 回覆
20 Like 11 Dislike
我覺得係
or無望後賣身比左白區黨
我自己覺得會係明末威力加強版(張獻忠放題)多過民初/五代十國(敘利亞化),不過而家嚟講任何可以解構大蚑那嘅論述都應該支持,「諸夏」就算機會再渺茫暫時嚟睇都係比起民主蚑那/和平演變等等第二啲大蚑那膠/民混蚣蜘講嗰啲plan可行。
當日踢gip既熱狗變成宜家永續基本法既熱狗其實幾可惜
是次光復行動由兩個本土派組織發動,包括本土民主前線和熱血公民[22]。主辦方要求取消自由行的一簽多行政策[23]。
未開始搞選2016立法會前基本上兩邊都算fd底
陳雲幫過天琦助選
陳雲應該當時未被收買
果陣見到有個post講上海同香港命運分別
果陣已經覺得條友好勁

果陣比過一個suggestion
話香港個情況就係急快水流上的一塊葉
要做既係睇住水流方答而變,而唔係跟住人高叫民主自由等小清新行為
1938年嘅上海
陳雲黨同twitter左派係反對姨學來講
最終都係去到話姨係外人呢點
即係話陳雲衰極都係香港出身,姨根本無係香港住過
但問題係香港本土產生既知識分子根本無一個去到姨呢個level
你估我唔知姨無自己既agenda,
但本土出生唔代表就唔會出賣香港既利益,
係呢方面姨最起碼係明買實賣既游士,
總好過打住香港本土派名義引狼入室既埃菲亞特斯,
而且香港知識分子另一個問題就係唔瞭解支那同共產黨,
點知共產黨咁衰者,
姨最强個點就係對上述兩者睇得好透,
台灣節目最近成日請姨上去主要都係分析支共,
你估真係貪姨係大蜀民國總統咩,
香港如果有任何一位KOL/政治人物有姨呢個level既話
我係2015年根本就唔需要係舊登首先引入姨學,
當時本土派主流仍然係同陳雲既華夏膠糾纏不清
宜家係姨學已經係獨派形成一個小型既core
而當初有潛質變成香港法西斯既熱狗已經因爲陳雲變成過街老鼠

最後一個好現實既問題就係無諸夏(最起碼無諸越)既話,
香港根本係無可能獨立到。
英國人走左唔會翻來,
由Danzig去到Trieste既失敗都可以見到
國際社會已經再無興趣建立一個國際托管既城邦國家 ,
任何無一連串小型内陸國家作爲香港緩衝既獨立方案,
都係無任何可行性可言,
係呢個情況之下,就算支共聼日奇跡瓦解都好,
香港仍然係深圳河以北實力人士既戰利品,
因此如果你有其他方案唔需要諸夏既方案,
歡迎你話我知。

由華夏遺民論同HKAM事件開始我就將青山復康老人打入泛臭老九階級,同周松保、戴妖同級
阿姨係16年人人仲大支那膠果陣已經睇到咁遠
支那話少少講,到底班人有咩底氣去串人

https://2newcenturynet.blogspot.com/2016/05/blog-post_51.html
唯一能動搖香港樓價的,是港幣的地位
https://lih.kg/bPugefX

好似你講
「廣東」、「廣西」、「海南」應該正名做「嶺南」/「南越」
另外我唔覺得香港人可以唔對呢個Cantonese新國家輸出秩序, 甚至應該殖民佢哋
因為香港無地利無得守, 係一定要將戰線推前

就算唔直接管治, 起碼幫手清清大中華膠, 整個好嘅法律框架, 國際融資...
南越包括埋越南
陳雲黨同twitter左派係反對姨學來講
最終都係去到話姨係外人呢點
即係話陳雲衰極都係香港出身,姨根本無係香港住過
但問題係香港本土產生既知識分子根本無一個去到姨呢個level
你估我唔知姨無自己既agenda,
但本土出生唔代表就唔會出賣香港既利益,
係呢方面姨最起碼係明買實賣既游士,
總好過打住香港本土派名義引狼入室既埃菲亞特斯,
而且香港知識分子另一個問題就係唔瞭解支那同共產黨,
點知共產黨咁衰者,
姨最强個點就係對上述兩者睇得好透,
台灣節目最近成日請姨上去主要都係分析支共,
你估真係貪姨係大蜀民國總統咩,
香港如果有任何一位KOL/政治人物有姨呢個level既話
我係2015年根本就唔需要係舊登首先引入姨學,
當時本土派主流仍然係同陳雲既華夏膠糾纏不清
宜家係姨學已經係獨派形成一個小型既core
而當初有潛質變成香港法西斯既熱狗已經因爲陳雲變成過街老鼠

最後一個好現實既問題就係無諸夏(最起碼無諸越)既話,
香港根本係無可能獨立到。
英國人走左唔會翻來,
由Danzig去到Trieste既失敗都可以見到
國際社會已經再無興趣建立一個國際托管既城邦國家 ,
任何無一連串小型内陸國家作爲香港緩衝既獨立方案,
都係無任何可行性可言,
係呢個情況之下,就算支共聼日奇跡瓦解都好,
香港仍然係深圳河以北實力人士既戰利品,
因此如果你有其他方案唔需要諸夏既方案,
歡迎你話我知。

由華夏遺民論同HKAM事件開始我就將青山復康老人打入泛臭老九階級,同周保松、戴妖同級
九龍圖書館有經與史借
建議儘快買本收藏, 遲早冇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞