劉仲敬對香港評論整合 (2)

1001 回覆
20 Like 11 Dislike
邊個己?
你追翻d twitts就會發現呢班人全部都唔係香港華人來
當然如果你話自稱係香港人就一定要當成香港人我都無辦法
咁我相信陳醫生應該是純粹想發洩對台蘋既不滿,如果佢真係咁馬基雅維利既話,當初就唔會頂唔順你姨既社達傾向,話冇心機將訪談做落去。
twitter個班蘋果死忠比到盡就係中國香港人裏面既溫和派
幾時變成左自己人
對住呢班人真係哭笑不得,遲下應該連美國共和黨支持者都會被熱狗化,然後德匹下。華僑農場歡迎你。
一早已經追殺緊索羅門余
遲下追殺埋共和黨支持者,然後重現李碩既心路歷程,做匪諜被排華排到華僑農場,紅區黨幹部既改造早就為你準備好。
我完全唔明咩係台灣熱狗

係咪屌飯民就係熱狗
連登遠邪
https://twitter.com/liuzhongjing/status/1409551533050576896?s=21

#這就對路了,邊界就是民族。香港民族和包括中國香港人的中華民族是兩個正在交戰的民族,香港警察是中國恐怖組織的一部分。
台灣喺政治方面無疑行得前過香港人

香港人從前嘲笑立法院打架何其野蠻

到慢必比郭偉強拖行時咪又係話要選個勇武入去

以今日嘅支共嘅作風

都係玩超限戰投毒 搵竹聯幫白狼嗰啲人攪下暴動 甚至發動軍中匪諜兵變?

台灣人總要為自己多年來選擇維持現狀賺返浸錢付出代價

正如香港人一樣
致無力感的人
https://lih.kg/2595579
有組織,個躲都威啲
蠢嘅香港人可以爭取
壞既香港人冇得救
香港華人係我地民族既死敵
大中華思想具有腐蝕性

藍絲不過風行草偃之輩

不足為患

你打得贏佢哋自然會服從了
依啲費拉服從我都唔想要
最好就共產黨幫我養住佢地
台仔賺得少過香港
自然代價亦相應細啲
啲人到時會好驕傲自己突然有得做官添
無論如何,台蘋都係香港人既錯
比人鬧到就點都要道歉
為何「張獻忠」突然成了敏感詞?
https://lih.kg/2595855
加拿大建國史
駐馬店建國史
的而且確有咁既可能性,不過前提應該是滯台的香港愛國者必須協助台灣政府打擊五縱。而且必須效忠台灣政府。咁人地先可能俾你香港使用東沙。如果唔係咁相信要美國出手,香港人先有東沙用。至於越南雖然係共產國家,但係同你國向來有衝突,不過離香港太遠,只係適合援助滇粵愛國者,將戰場擴展到滇粵。減輕香港本土既壓力。其實緬甸都係同樣道理。

台灣的確可以組一支流亡軍團,不過針對呢點,我係有疑問既。好似你姨話齋台灣有國民黨做木馬,應該要打一場頓巴斯式戰爭。台灣本土民團力量係唔夠而且軍警系統好大機會會部分人叛變嘅情況下,呢支流亡軍團好大機會會俾台灣政府要求一齊打五縱。係咁既情況底下佢地對香港事務可能抽唔出時間同心力。而且係咁情况底下,人地可能直接收編你支軍團,咁到時香港愛國者可唔可以接受,會唔會有匪諜從中挑撥離間,好似今次Twitter衝突咁。咁樣會唔會反而為香港愛國者帶嚟麻煩?所以對此我有保留既。

但係東沙對香港愛國者而言真係有天大既好處。進可攻退可守。我諗要達到唔令台灣捲入大陸戰爭既情況下有效利用台灣作為基地為香港利益服務嘅最佳方法,就係美軍介入。由佢地監督並且協調一切,咁樣先至可以解決港台雙方既疑慮同麻煩,確保台灣喺唔使介入大陸戰爭之餘又可以為香港愛國者提供援助,互利共贏。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞