劉仲敬對香港評論整合 (2)

1001 回覆
20 Like 11 Dislike
都係個句, 軍團呢?
阿姨講過, 如果唔將條戰綫打到出香港以外,
鄰國既西南部邊境既話
香港確實係無得守
不過宜家已經證明香港係有人願意為香港獻上心臟
問題就係點樣戰術上更加有效運用呢d資源
港豬希望安穩生活
革命就要消耗港豬資源,窮佢地三代
根本敵我矛盾
再拉攏都冇用
講理據係浪費時間
建國就係打仗,打得贏咪有國
千祈唔好諗住可以靠遊說立國
財政將會係
香港既收入係依賴中間人地位
如果堅決脫鈎,香港就要尋找新既利源
依個就係考驗香港人能唔能夠組織到自己團體既時候
民族就係一堆願意一齊生活既人
香港需要自己既強組織度核心
只不過唔知建唔建立到
連流亡政府都未有,講軍團
最近睇reddit
見到有人話英印尼三方條約
每年都會向英國、緬甸、新加坡、汶萊等前帝國秩序國家輸出430個啹喀兵
阿姨最新訪談話美國全球主義者同白區黨互相利用
透過係香港搞加速主義打擊黨内同全球主義者裏應外合既反黨集團
駱惠寧同國安部係直接聽命習既平行組織
蘋果日報只係一個symbol
打擊對象主要係中聯辦同民建聯呢d拿錢又唔做野既白區黨組織
話就話獨立左,但事實上大英帝國留底既秩序仍然繼續存在
香港警隊之前都係去美英訓練
武器都係跟西方規格
係2019年之後先斷
當然姨訪談呢集明示香港反修例示威背後係有白區黨支持
預左係會引起飯左支黃既强烈反彈
但事實上逃犯條例修訂本身打擊到既除左銅鑼灣書店呢類人之外
其實背後就係大量係香港避風同走資既改開幹部
我唔敢講白區黨有無直接出錢資助游行
但係早期由100萬發展到200萬人游行既時候
白區黨明顯係無出全力去打擊
包括埋何柱國呢類統戰對象宜家自己都講到明係同林鄭極力反對修例
後來區議會選舉,白區黨又係掉左大筆錢落鹹水海
係呢個大背景之下先解釋到點解習會寧願用國安法無差別打擊香港
如果黨安法都係做唔到天降偉人想要效果,香港人仍然組織到一定規模民小式反抗(e.g. 行禮如儀大遊行),再加梁烈士孤狼式殺狗,而背後又有白區黨放水。 偉人會否直接將香港東突化,連太上皇在港利益都唔放過?
習想要既效果其實就係無視太上皇一切利益
將香港呢個缺口鎖死
資金走唔到出去,顔色革命輸唔到入來
蘋果只係一個symbol
呢個要視乎習近平有冇能力整合資源開戰,但由佢委任駱惠寧睇到,佢仲係心存僥倖。
香港東突化其實對習近平本人非常有利,因為最受打擊嘅會係白區黨同所有兩面人,而且呢個會係共產黨中國化/中華民族偉大復興嘅重要一步。中華民族偉大復興,自然唔需要再認美國做大上皇。
毀黨造黨嘅奧妙在於,中華民族嘅處境越惡劣,習近平嘅中華民族英雄身分就越穩固。
你有興趣可以睇下訪談91集。
所以今日既香港咪冇自己國家囉
建國工程就係建立強組織既工作
decoupling符合習大大利益
代價由香港華人同改開派支付
即使如此,我都要話咁樣係大好事。
香港愛國者既利益同習近平出奇地一致。
呢方面香港人衰過劉生班友多多聲,人哋資源少過你都夠膽吹個「大蜀民國」出嚟,資源多得多嘅香港人連搭個雞棚都畏首畏尾
黃金神棍幾年前都有講過習近平其實都係係度拖緊發度第二次文革既時間
一直覺得畢蘇斯基既海間聯邦同普羅米修斯計劃完全fit哂香港要行既路
東亞會更加難行
歷史落後地區既必然性
香港宜家已經算係東亞奇點之一,至少思想上有部份人真正做到脫亞入歐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞