劉仲敬對香港評論整合 (2)

1001 回覆
20 Like 11 Dislike
咁其實我地背後都有海洋同東南亞
懲罰係要有due process

你要搞紐倫堡審判,經特別法庭定罪者 如種族滅絕反人類罪當然係死刑
但有D判唔到罪的都係要有民事懲罰 強制收購係一種選擇 (價格任定)
阻鳩住嘅有邊一次唔係臥底? 以後打埋一份就得
一入嚟就百幾個post
眞 畏首畏尾冇用的
有排追
蛋家人就話一向同蚑那無關姐,圍頭人一向好大蚑那既喎
呢個post開始興旺

不免樹大招風
咁佢地同英國人真係打過仗死過人,亦係被中華化既百越文化之一,圍村佬真正被統戰既時期係日治時期,你諗下水上人同你國冇乜關係都可以喺五十年代被統戰,更何況本身同英國佬有牙齒印同有完整私塾體系嘅圍村佬。
實際上班左膠係得把口,你要佢上身時就個個縮沙。
話時話大家點睇丁權?

連登仔一般都恨之入骨
丁權其實可以被視為習慣法既一種,當然能唔能夠保留就要睇班圍村人點站隊。
其實美國原住民都有得開賭場啦

好多地方都會對原居民有福利

不過圍頭佬朵臭冇計
圍頭佬如果仲維持秩序消費者嘅做法,呢啲權會被列寧黨沒收
依家係人都識講
到時就一樣驚外國左膠
姨粉任重道遠
戰士既統戰價值
一來本土派一直忽略東南亞
二來英國太上皇今非昔比
血酬來
世界風潮唔知會唔會慢慢向右傾呢

早幾日見捷克總統屌LGBT

姨話捷克佬最叻睇風向
當年同英國人打左場仗先有丁權
咪就睇下圍頭佬敢唔敢同蜘蛛開波
所以好睇佢地自己既決定
冇錯,所以可能有啲圍村人會選擇企喺愛國者嗰邊,咁佢地既丁權自然可以保留。
劉仲敬講歷史就得,但佢分析時事同軍事係充滿bias,特別是對支那國工業水平同匪軍戰鬥力過份低估。

正常人都知道訂立策略時要料敵從寛,唔可以輕敵,但你姨咁做自有自己利益所在。因為佢本並無任何一兵一馬,如果有人比佢煽動到行動而被匪軍所殲,損失嘅都唔係佢自己力量,所以佢自然對所有潛在對匪打擊表示支持,因為成本唔係佢出。所以如果有人聽咗佢嘅「瓦房店化」理論就貿貿然出擊,咁係on9。

不過佢嘅江湖經驗同權術分析真係一絕,如果睇熟佢嘅馬基雅維利學,絕對對人生有極大幫助
我覺得要睇地區而定,屯門同上水可能有機會反水,元朗同西貢就難啲。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞