劉仲敬對香港評論整合 (2)

1001 回覆
20 Like 11 Dislike
但我會話香港同南洋國家既connection 都唔少
只係民小好多時都忽略呢點
迎日甘肅發現有增加陸基核彈頭
仲有人報料中共工廠用電增加係整緊新坦克
加上印度向拉達克地區增兵
再者8月1日香港入境條例修訂生效
而且藏印地區的冰雪融化係8月後最岩作戰
你地覺得支那會唔會同巴基佬夾手打印度?
short的係William Clinton,竟然想和平演變中共
成班和平撚根本係靠奴役外人賺盡所有錢,宜家就知被反噬中

然後美國左膠就屌撚柒美軍係越南打越戰,事實無美軍打呢場仗,馬來西亞和印尼一早赤化左
全球主義者係真心相信可以經濟收編中國人
中華大一統膠係自200BC起秦政起搞出來的
經歷
表儒內法-納粹德國-日本軍國主義-蘇聯列寧共產主義

多種劇毒的政治經濟文化,根本係devil化身
冇民意支持點爭取歐美支持甚至連承認政權都未必肯。唔通真係要投靠俄佬咩
阿富汗係帝國墳場,東阿富汗係蠻族垃圾場
立場讀者多數中產民小
香港明明好多東南亞人出沒定居,偏偏香港人同佢哋永遠生活喺平行時空咁接觸面最廣既中產又冇帶動族群交流,香港同東南亞單單係語言已經係一大障礙。
應該打台灣先
不過不排除西亞會介入阿富汗戰爭
畢竟一帶一路重地來
前面有講菲律賓同英語文化
但問題係菲律賓要做瓜杜特爾特先
否則你去同送支無分別
阿姨呢幾個twit講非洲
同我近期觀察都幾吻合
法國政策急轉彎係因為蜘蛛搞到法語西非
埃塞俄比亞又比提格雷人反cup緊
連本來統戰得幾好既世衛譚德塞都無埋
特別係英軍果班
英國佬揀人眼光唔差
越南係官方民族主義來
靠仇支來維持北方對南方既共產統治
國際上靠呢樣野r美俄著數
所以越南人可以反支,但人地唔會歡迎香港去反
所以香港人去越南會比人送支機會好高
北越文化係脫離漢人殖民統治的百越,對南Champa 的印度-佛教的殖民統治

再者法膠係Indochina 一向多變態殖民野
對天降偉人而言,佢只需要出氣袋

印度都有可能
但更大機會應該係阿富汗
香港人仲係個民小格
邊會想你黎

當然家下支那係南海仲未發惡就真既
有民意就有支持嘅話緬甸就唔會咁。民意只係泡沫幻影,喺武力backup下嘅強制思想改造下不堪一擊。最壞打算就係香港大多數人第時會變到中國小粉紅咁樣。
只要制造了既成事實

歐美就會支持你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞