劉仲敬對香港評論整合 (2)

1001 回覆
20 Like 11 Dislike
呢d都係跟形勢投票
假如蜘蛛輸左,班黑鬼會馬上放棄蜘蛛
名義上維持排共已經足夠大中華膠打飛機,香港民族本身就唔係正統少人buy,歐美打住反共不反中嘅大旗更加加劇情花毒
長久問題
香港貴族自1949都冇負過任何軍事義務
南亞守深圳係長久政策
港人守外島係移民監
當兵,用血證明忠誠
共和國立國係靠依招
好睇流亡政府既德性
泛民主派係依方面係特別垃圾
西方最多認同香港入面存在值得救既人
香港整體依然係墮落之地
港豬只係適合被人統治
但係爭取一個好啲既統治者仲係有希望既
唔會一樣,但係個底依然係中式文化
要完全西化,睇幾樣野:
1. 人人返教會,以教會為生活中心
2. 以當兵為傲
3. 重視勇氣多於讀書
4. 唔信政府
冇理由真金白銀同共匪鬥錢多
自由世界強項在於創新同技術
唔在於錢
689 呢啲理工技徒出身知識水平連做題家不如,唔覺他會睇得明
係,班第三世界比支那養係好事來
拜登好明顯保台棄港,唔似得蓬佩奧仍然要守住香港呢個美帝係支那大陸前哨站
多謝推post
咁仲有班基層本土派,估計都有幾十萬人。最慘係呢班先係19年之夏武力抗爭中堅,但礙於冇錢又或者唔符合資格,冇得離開,要逼住同班滞港支那人受支那解體戰爭慘況
其他應該係真心膠
但宜家成日滋擾陳醫師個位Jim生既persistence既程度
令我有少少懷疑係咪收錢做野
用番蘇共解體後的波羅的海國家的Non-Citizen 招甚至驅逐番支那
我唔認爲兩人對港政策有太大分別
美國既鐵幕係畫係台灣海峽,唔係深圳河
呢個意味住捷克同匈牙利人武裝起義都唔會得到美國多於道義既支持
香港人只可以等待第三次世界大戰或者鐵幕倒下
香港係咪都守唔住
係有心守香港,就唔會搞主權移交
1984已經係香港末日既開始
唯有希望先走果批做好個頭
大家集資救埋其他人出嚟
當時太多人將刹那光輝當成永恆
意識唔到英國人二戰後已經鋪好路慢慢體面撤出東亞
阿姨上集訪談其實講過,其實戰前英國已經有打算將香港交比袁世凱
係後來比蔣介石革命外交打斷左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞