劉仲敬對香港評論整合 (2)

1001 回覆
20 Like 11 Dislike
其實服貿係民進黨同國民黨本土派煞停,如果唔係柯建銘同王金平協商得出暫停服貿嘅共識既話,你搞十次太陽花都同你照過。對比起張超雄班人喺612後仲想協商通過逃犯條例,大家既水平高下立見。
新興勢力能生就得了,能生能打就有候補統治者的天命
香港同台灣唔係波的三國嘅關係,似係波蘭vs克里米亞嘅關係喎。
不過蒙真巴/(絲?)都講得啱,台灣劉仲敬fan都有班Fellah右派味濃嘅,不過呢班會怨婦mode多數會屌埋美國宗主國。
不過so far我自己睇twitter多,起碼陳醫生圍內嗰班係比較正常嘅,人哋就算插你「港蚑」都插得有point啲,反而鬧人「廢台派」嗰point就真係為鬧而鬧多。
係架
姨粉係支持封建主義既右派, 完全係conservative
姨學係唔同意DPP既左派政策,甚至連全民投票制依點本身都反對
支持防疫係因為殺到埋身,最好策略係聽政府話
唔能夠堅持政治立場喇。
係架,美國一樣比大城市左派文化侵蝕緊
不過當兵意願同尚武精神依然係西方國家中排頭
有武德咪可以下一輪戰爭派上用場
當前之計梗係海外流亡先
除咗生命威脅之外,純粹係為咗對付KMT等親蚑勢力,呢鑊雖然爆得甘,但係都引咗唔少匪諜出嚟,邊個喺到搞屎棍一目了然。
現代應該用健身文化衡量了,做題家同歐美中產階級比借口多多,書讀得多過你仲大隻過你
你姨講過 知識分子早三四百年前
全世界唔會多過幾千人
基本就係牛頓佢哋科學家互相之間通信嘅嗰個圈子
而家大極都唔會大多過100倍

其他都只係「知道份子」
識字 又有改變世界嘅意欲
早期呢啲人好少 亦都無成個階層嘅政治權力 因為識字嘅人少
但依家太多太多 基本上可以去到人口五成甚至七成 個個都半桶水 但都覺得自己係知識分子
門薩學會先稱上知識分子
其他就是學歷擴張化產生的翻身無產階級
關於香港人在twitter點樣看待
呢個係同邊個聯盟嘅問題

一定要指責
做個樣比台仔睇都要

點都係connect香港人 喺香港人中間嘗試propagate姨學
而唔係掉轉頭走去同台仔一齊去打擊所謂垃圾香港人 奶嗰班走火入魔嘅台仔屎眼

台仔幾正確都好 都唔會係你同路人
如果按照姨學選擇 更加顯而易見 幾蠢嘅香港人都比最姨粉台仔更值得爭取
更何況我見唔到台仔有幾咁正確 往往係借你姨/陳醫師理論之名
純粹就係周圍玩網絡批鬥 臭朵好耐
香港ac玩twitter嘅左膠又好 點都好 戾氣都冇佢哋咁重 值得傳播姨學同引導

終於覺得要用腦
其實香港人同台灣人之間唔可以算係聯盟,大家彼此利益衝突太多,又各自有須面對的難題。充其量只係兄弟爬山各自努力。
香港人有冇能力喺幾日內籌到200萬俾612基金?
https://lih.kg/hnRfjS

6月都要1500萬
流亡義士繼續冇生活費,大家繼續籌旗課金
點解要connect班就來滅亡既香港華人
而且呢班人根本係知姨學係點,但當姨係新陳雲同神棍
而台仔再廢都有條台灣海峽隔住
單係呢點已經足以確認未來戰爭裏面台灣會係盟軍既一份子
飯左支黃無武力又無錢,
但由有人聲稱要同美國太上皇投訴陳醫師搞種族滅絕呢樣野
已經可以知道呢班友係膠到入骨,無得救
都係個句,當你流亡政府設係倫敦
但流亡軍團都需要一個接近支那而且隨時會同支那發生武裝衝突既地方
印度已經有吐蕃,而且香港人下意識睇唔起印度
越南本身係共產國家,同蜘有領土衝突但你走去越南絕對會被送蜘
其實得翻台灣係可以搞流亡軍團,而且語言溝通上台灣係比較方便
而台灣控制緊既個批外島例如東沙其實可以作爲救人同走貨既橋頭堡
問題就係點樣係唔令台灣捲入大陸戰爭既情況下
有效利用台灣作為基地為香港利益服務
roger嗰類就係前者,言行干涉埋宗主國內政。其實陳醫生嗰班講嘢都算正常,係間中會有少少偏激言論,但係大致都係有道理同紋路既。陳醫生就更加唔使講,言論完全中肯且不偏激,今次係衰在殘忍咗少少。

佢地好似已經話廢台派係台灣熱狗,真係萬物皆可熱狗化。
損己而奉台灣人 人哋會更加鄙視你

陳醫師如果向香港議題開炮係識向呢班半桶水姨粉喪咬台仔邀寵嘅話
咁好明顯人哋馬基雅維利好多
一向班友仲係活係2014年,香港得飯民,建制同熱狗
我估年齡層應該係30-40之間
完全無興趣
台灣人一樣無興趣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞