劉仲敬對香港評論整合 (2)

1001 回覆
20 Like 11 Dislike
愛沙尼亞後面係歐洲
香港後面咩都冇
你咪住一百幾年就可以鎮得住二千年蚑毒,真五毛無異
新香港冇錢益佢地
敵人唔應該期望財產會被保護。
機關槍侍候
驚對時好似以色列咁
一堆國際組織嘈嘈嘈
行動綁手綁腳
冇,我只係指出要建立香港民族冇想像中咁難,只要包哥繼續加速既話。
寧願好似Israel比人屌, 都好過做Syria四分五裂
我驚民族難產
更驚錯誤既建構禍延子孫
講係咁講
做就一堆阻膠擋住
道理就係防君子不防小人,馬基雅維利小人學
其實香港社會大中華化只係戰後既事,冇你想像中咁耐。香港既本土文化係被中華化既百越文化同各種文化交匯而成。大中華身份認同同本土文化無咩關係。真正二千年既係駐馬店唔係香港。

同埋我非常討厭人無道理邏輯咁扣我帽子,要block你就快啲block,唔好嘥大家時間。
香港既本土文化過弱
一日仲睇得明漢字,都好難徹底擋住大中華
其實除非太上皇忽然駕到,如果唔係呢班人既財產肯定貢獻晒去包哥既星辰大海事業裡邊,仲點會講咩財產保護。
實會有人話要比返層樓佢地
真香港人=pre-1997=佢地
依類論述
所以而家應該主力係海外建立香港人社區同民族發明,等愛國者們有財政同軍事先可以主導民族建構。如果冇呢啲既話俾人搞多過次小中華都似。
叫佢地問共產黨攞,又唔係愛國者沒收佢地層樓。最好就立法否定佢地係呢段時期既財產追溯權,當然亦可以沒收白區黨們既財產補償返俾佢地。不過呢樣就要靠佢地自身努力喇。
令人遺憾既係
歷史如同陰影,始終罩住我地民族
大中華思想恐怕只能壓制而不能根除
由我地呢代做起既話,應該幾代人就搞掂。愛沙尼亞人係一百年前咪又係非常親俄,到咗而家反而變咗三小國中最反俄既國家。
你咪住一百幾年就可以鎮得住二千年蚑毒,真五毛無異
其實香港社會大中華化只係戰後既事,冇你想像中咁耐。香港既本土文化係被中華化既百越文化同各種文化交匯而成。大中華身份認同同本土文化無咩關係。真正二千年既係駐馬店唔係香港。

同埋我非常討厭人無道理邏輯咁扣我帽子,要block你就快啲block,唔好嘥大家時間。

其實呢個爐都係得某幾個會員,冇程程就新入來話block人
所以粵文拉丁化係有必要同期開展既,呢個都係流亡愛國者們既工作。
教會、體育、情報呢三件事係no gun都做到的,只係白區黨磺胺效應趕絕孫文貴
依個係大事
難度絕對唔低...
啲人同唔同意,已經係大問題
直接支持泛百越主義同小百越主義,我哋帶頭去學越南文
然後粵文派會即刻沖出嚟屌你
普通話派會用大中華引誘你
應該冇咩粵文派,只有粵白主義的青山派復康老人
因為有後者所以更需要小百越主義呀
冇錯,呢幾樣直頭係愛國者們既當務之急。咁磺胺效應一定有,只能打鐵還需自身硬。
冇辦法,要徹底斷絕大中華之源就一定要咁做。如果唔係俾你殺一批人都只會繼續係大中華。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞