肥婆減肥進行中 開個post 記錄

687 回覆
258 Like 26 Dislike
可唔可以分享下你大概用咩方法減
淨係得gym room可以做運動?
床上都做到啦

co乜撚嘢vid,武漢肺炎就武漢肺炎啦
我頭半有去睇營養師,跟佢比d分量食野,戒糖 食野走肥走皮走汁。跟住之後半年就跟返佢個方法自己再跟返自己體重來計返應該食幾多野。一個星期大約踩3次單車每次最少40分鐘。飲多d水而家想佢做gym,想出返d肌肉線條
唔好打我
所以話...香港D女點會無仔
樓主咁撚7肥都有仔..
LM支持
健身單車要做幾耐時間? 係keep住狂踩定慢慢踩?
點減架? 可否分享下
樓豬打羽毛球係咪企定定打果種淨係執波先行2步
加油 我體脂都36.6
好勁! 點減架? 開頭應該做唔到運動?
睇到呢個post 以為係我自己開咁,我都開始左2 個幾月,一齊加油最重要真係自律同決心,而家人地食好西我都睇化左
無肌肉難減d
一齊加油
我只係WFH時玩日日係屋企玩ring fit
食就少油少糖 戒澱粉質 食雞胸
疫情好D時就去跑步做gym
我又無一個餐單又無schedule
可能因為仲後生所以易減D啦
我覺得控制到飲食同做運動就可以
加油
我都減緊肚腩 想練人魚線
夏天著到露臍衫
宜家一星期都起碼3-4日gym
分三日分別練手背 / core / 腳
再加一日有氧(出街踩單車)
食野就無特別戒口
本身都食得清淡 少煎炸 油膩野
惟有飲少啲珍奶
同埋一定要有充足休息
有決心既人一定要全力支持
加油呀巴
我踩wattbike program,多數10min warm up加2x min既program 完左可能踩cooldown/直接拉筋
上studio 踩有人mon 住
我琴日坐車見到200-300磅勁肥又真係好樣衰既男仔拖住個靚女
又見到有比較大隻既女仔拖住個瘦既男仔
屋企親戚個個都肥(肥過我)未又結咗婚有埋小朋友
上連燈勿認真
後場唔跑(唔識向後跑住接)
前中場會跑
每日行多d路,試下收工行後1,2個站搭車

lunch飲咗杯珍奶
成日同office 同事夾
買得多有特價
戒食糖戒食零食肯郁番多d對零運動既人黎講已經有明顯改善
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞