買電視機 / 換電視機 集中討論區 (47)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
最後買左咩機?
睇多2日就慣~
問阿澤要咗65嘅q80t
因為實在等唔切55了
服務好好 大概一個星期內搞掂曬
恭喜巴打~
恭喜巴打,q80t咁少貨都買到
目前根據阿澤嗰邊個答覆
65會55返貨嘅機會大少少
咁所以我其實趕用嘅(新裝修完)
咁見位置又夠 所以要問咗要65
老闆都好好人 比返我落訂嗰陣時個價我

當然 我而家有一段時間
睇吓家中兩老用得慣唔慣
畢竟之前部電視先43
我就ok嘅 不過就多數ot 唔喺屋企 所以少用

(同埋都算打開咗電子產品嘅大門,我諗等後數年科技有乜新突破 例如OLED唔會太容易燒印 我會再upgrade
唔會燒印嘅Oled=microled,
過多幾年普及化就可以upgrade
岩岩比左錢買 49"
有800超市券同400回贈都ok
計返都係9200
Thank step巴~
咁sound bar都係觀望下先
用條TVB2頂住算.....
巴打A90J玩成點?
恭喜巴打入手靚機~
from Sony sales
但佢地得固定架裝
想裝活動掛架
SONY都有活動架, 不過好貴, 成$1980
岩岩買左 49x9500h 加條 lg sn7cy
要換過個底座先夠位放到條soundbar
有冇巴打知去邊度買呢啲電視底坐好?
本身個電視櫃都係岩岩好夠深放部電視
ching, 睇嚟你A90J玩3年,就夠時間upgrade 去microled
正有此意,唔會就住用
冇set 過機, 有dv 就睇dv, 冇就用返原廠setting 算
佢直頭話無wo
定係到時問師父
我係9500h夾JBL 9.1, 無大問題
小問題係d 出現過兩三次嘅野,例如用黎做電腦mon一日後電視出無聲,soundbar無啦啦話後置無電但其實長期叉緊電
仲有熄電視有時會令win10 hang機(我覺得係pc問題…)
一係SONY師傅座枱裝完機, 你自己再搵盛澤幫你上牆, 佢地有NB架, 架連安裝$580搞掂
巴打你個朋友等成點, 我記得佢都係要85QN90A
現在仲繼續等? 定轉LG 83C1
我個friend問過阿澤,因為佢6月中至裝機,阿澤話無問題,要裝個時,提早幾日同佢講
佢話多睇電視,OLED驚會燒印,所以都係等3*😅
個座可以換?定係想搵野墊高佢比個位擺soundbar?

BTW, lg sn7cy同sony夾唔夾?好唔好聲?
會唔會有時無聲?
我喺佢同denon s216之間揀緊
希望49x9500h盛哥重有,有既我應該聽日去買,冇既就睇多幾個月先買機
咩野盛哥??
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞