買電視機 / 換電視機 集中討論區 (47)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
希望啦~
係85吋先缺, q80t 一樣冇85吋貨
qn90a 其他呎吋有的
果位巴打買85", 大尺寸產量相對少
Panasonic 都唔錯
特定既片 (e.g. 狂人日記)
同埋閂咗佢再開又無事
終於收貨,Thx 各位巴打推介🙏🏻🙏🏻🙏🏻
Panasonic d 機唔識壞
跟本用唔著個保養
但上面位巴打講到行機保養中cs都hea鳩佢咁。。。
恭喜巴打~
遲啲由TCL 代工就會識壞雖然聽講2021 機仍然係馬拉生產
因為我之前試過youtube特別係某d直播片archive, 會睇睇下黑畫面半秒又load過咁, 似係個app問題
㩒app制->youtube->資訊可以force quit同埋remove update, 試下有無用
SONY保養一樣閪

OLED A1一堆苦主Panel變色,呢啲非燒印問題都由2019年開始唔認數,即係話你知原廠三年保養又好比錢延長保養又好,OLED機種只會包你電源同塊底板呢啲低成本野,最貴既Panel出事就閣下自理
我都跟左機
買到?
過保就間間都閪架啦
係SONY既OLED而家連保養期內都做閪埋
三星試用過個保養服務
算正常

上網登記, 收到電話, 師傅上門睇, 確定要換MON
再收到電話約時間上門換MON(星期六 日都得)
以上講緊1星期左右搞掂

49ks7300
但個垃圾ONE BOX好廢睇YT 4K片都LAG, 睇電視會DROP FRAME
三星話正常, CLS
我諗E家D三星機都仲係咁
可能舊款CPU唔夠力播
我2017 SONY用舊款CPU, 播4K60都會DROP FRAME, 4K30就冇問題
可能係果時算係比較新

我有問過同期既用LG 4K TV既同事, 佢好似都有DROP FRAME問題
但三星咁樣覆我
我下次唔會買三星了
YES~去左問仲有冇得賣,
佢話得番幾間有.
不過無100超市
一樣2990 ?
我之前有部49x9000e 用左一年壞,打去cs第二日有個師父上黎check機話panel發生問題要成個換左佢,再隔多日兩個師父搬塊panel黎換,兩個師父好好禮貌,之後cs 打黎問卷調查我真係比10分佢地。
我買完裝完部49就後悔,後悔反正都買又夠位,應該買55
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞