買電視機 / 換電視機 集中討論區 (47)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
我都啱啱俾左訂買Q70R
原本想買Q70T, 但停產得返Q7A
訂左lg 55" c1 oled, 配咩soundbar好呢? lg sn10y 會大舊左d, sn7cy個size好啱但唔知夠唔夠力水?
我部55q70r 都係咁,睇呢套有3粒係中間附,但試其他片又無
係套戲問題
Q70R既下一代應該係同Q80T比既
想請教咁多位巴打,罪大43寸 8500H vs 80j vs 81j揀邊個好?謝謝
STEP兄 我想買部SONY 49吋 X9500H 玩下, 而家AVLIFE又話停左產無貨, 咁仲可以去邊度買比較平? 聽你地講澤記係水貨...會唔會同行貨好有大差別?
49X9500H沒有水貨

可以去其他大鋪問下
X8500H比較好

不過3部都係用IPS面板,普通貨色
諗住計過晒數唔使9000覺得性價比高至想買...
去番豐澤買要計晒數要1皮野又唔捨得買2020年電視

有冇差唔多級數既電視性價比高既介紹呀?
麻煩晒c兄
Thx

無計,唔鍾意三篤,sony 咁細又無oled
其實唔係2020定2021嘅問題,印象中step巴重點係入替新model貴咗但規格又差咗,又或者新model仲未推出,見唔少巴打都係諗住觀望,最後最平嘅冇晒要俾貴d買,或者直頭買唔到,所以如果啱心水動作就要快。
新Apple Tv 4k 有得自動cal 色
仲support hdmi 2.1
$1399抵比
而家55寸性格比最高係邊部?普通用冇乜要求 價錢應該5000至10000內都ok?
SAMSUNG 55Q70R 水機
$5280 盛澤影音

Sony KD-55X9000H 行貨
$9250
ok 睇睇先 thx
呢句真......
有大買大, 不會後悔
三叔個OS好唔好用?
睇中50qn90a,畫面一流,但個自家OS唔知點
豐澤有得講價 你話格離鋪某個價 睇下佢開唔開到比你
好 今日放工去試下先
唔急又有budget就等X85J
有HDMI 2.1

但係唔好預佢會平,日本43"都開價16萬yen
唔該晒巴打意見

都急急地所以訂左8500H了,同埋如太貴放房又好似有啲嘥
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞