買電視機 / 換電視機 集中討論區 (47)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
A80j 得77吋
行定水?
買得80j, 不如上埋90j
A90J 上代係A9G,
如果要買OLED電視 個人覺得就有新買新好啲
要再睇清楚先

突然間壞左個電視 都幾煩
呢部非常普通, 唔好係暗既環境睇就OK, 最好光線充足既環境睇
因為佢用IPS PANEL, 黑位漏光比較嚴重, 對比度低, 黑位會偏灰白, 要靠光線充足既環境遮蓋缺點
A90J/A80J行貨未出啊~
A90J 係大update 黎
做返master series+新xr chips
應該做到3年機王
thz大佬
返呢個價位有咩好推介
咩尺寸?
請問x9500H,佢個登記保養間唔中彈岀黎,但我已經上網登記左,有冇辦法整到佢唔彈岀黎架?

Mic哥求救成日彈岀黎好煩
因為擺房,43
Samsung 43AU9000
$6380
1. 50HZ VA PANEL, 對比度高(4500:1), 黑位更黑, 色域高D, 可視角普通
2. 光度 400 nits
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Crystal Processor 4K 影像處理器
7. 2聲道, 有OTS LITE功能(物件追蹤定位發聲), 共20W輸出
8. HDMI 2.0*3, 支援4K60, VRR, ALLM
9. 支援Q-SYMPHONY
10. 32:9, 21:9超闊遊戲視野與Game Bar
就佢
要問其他巴打,我冇遇到過
6月尾入伙,唔知A80j / A90J 出未
定買X90j 就算🥲
X8500H相對好好多, 不過未必搵到, 冇就買AU8000

Sony KD-49X8500H
$6900
1. 100hz 廣色域 VA PANEL, 對比度高(4500:1), 黑位更黑, 可視角普通, 畫面順暢
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. ANDROID TV 系統, 多APP
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
6. HDMI 2.0*4, 最高支援4K60
7. X1™ 影像處理器

Samsung 50AU8000
$6980
1. 50HZ VA PANEL, 對比度高(4500:1), 黑位更黑, 色域高D, 可視角普通
2. 光度 320 nits
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Crystal Processor 4K 影像處理器
7. 2聲道, 共20W輸出
8. HDMI 2.0*3, 支援4K60
9. 支援Q-SYMPHONY
A90J應該6月中左右出
A80J可能要7月了~
Thanks step巴
Av生命入手65x9500hq95t 冇晒了
恭喜巴打~
Thank
Step巴
最後AV LIFE入左sony 55x9500H
荃灣店 扣哂卷實價$13780 +$300超市卷
不過7月先裝機

順便問一問 JBL BAR 9.1有冇消息會出下一代?
同埋夾sony得唔得?
Thx
JBL BAR 9.1應該冇咁快有下一代
夾sony得唔得?唔知道
巴打係買 49x9500h?
我都睇緊 巴打問哂大細舖都冇貨?
我見豐澤要成10500
係呀 55 就有
豐澤有分期 遲比當平左
Step巴

唔該晒一直以來嘅解答
終於拎到電視入屋了
當然最後揀咗65比之前大好多 而家仲未睇慣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞