買電視機 / 換電視機 集中討論區 (47)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
Panasonic 40HX700H 4000蚊左右
我target55"
上一格好似得返qn85a? 水機冇qn90a?
但ips panel
仲要成萬5蚊喎
5月中AV生活,果陣時$155連$2000超市+Sony上牆)
未裝修完未上機
是 我本身買55老虎話好大,好彩有switch分四格黎玩後佢覺得arm arm 好,而家到我等緊65吋收貨了

利伸:距離得1.8m但已經唔理咁多
有大買大
對 老虎睇唔夠就播電影俾佢,或者是switch mario kart分四格俾佢玩佢就覺得個size arm arm 好

之前訂左個hdfury vertex2比部Samsung qn90a可以出Dolby Vision,而家買左Sony A90J 用唔著

https://www.hdfury.asia/product/c87118d2-81d8-47ed-abcf-fca86a4d2b36
全新未開
原價$4100, 而家8折放

有冇巴打有興趣
55吋同65吋LED
各買一部
Sony X8000H係唔係最穩陣
得around 2萬budget
2萬budget係買兩部? 定係每部2萬?
難聽D講X8000H係電子垃圾
x8000h不如買小米,可能仲靚

希望唔好咁易燒印
恭喜巴打入手OLED
想問。

三星 Samsung QN90A系列 50吋 Neo QLED 4K 智能電視 QA50QN90AAJXZK

依部評價?
應該幾好
Sony KD-49X9500H 見陳列品 $4900,咁啱屋企電視打柴,心動中,但又明白各位師兄話陳列品日開夜開易壞,迷惘緊 😬
SDR畫面亮度唔set太高既話會無咁易出事
一般大氣電波,收費電視係用唔著max brightness
留返HDR先開盡佢就得
恭喜巴打~
記得小心D用~
邊度有?
收到第一次用oled 希望玩到5年,一般2-3小時唔郁畫面應該都冇問題掛,反正收工都係得幾個鐘得閒
有冇師兄知avlife仲有冇49x9500?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞