買電視機 / 換電視機 集中討論區 (47)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
SONY 電視可以點樣close apps
米八都六呎,其實上65都得
大尺寸是最好增加畫質方法
快快手入9500H
反正都是out budget
依度大把師兄都是搶緊
X95J會唔會好過QN90A?值唔值得等?
應該唔會了
55X9500H收機check到死點,係咪3點先換?
1-2點就算啦, 正常距離唔會睇到~
4K電視有8294400粒點, 1-2點就算啦~
狂按back掣, 就會close/退出
係特定嘅片(特別係直播?)定係所有片都會?
係開最光都唔夠光
咁大鑊
以為佢個HDR dimming 都夠靚
求救

我半年前買咗部行貨 Samsung 43吋電視,無做過任何野, 用咗未夠半年就有黑影和黑線直線

垃圾 Samsung 保養一口咬定黑影和黑線直線不屬於「自然損壞」,要 $2000 維修費,但部機機價都係 $4170,佢地話最多得多七折,即係要俾 $1400 。

我最唔憤氣係佢地一口咬定唔關佢事,已經搵埋消委會都未用,仲可以點做?
QN90A幫到你~1800nits
A90J平均只有700nits
本身都訂qn90a,但遙遙無期
a90j 有現貨即pay
落簾睇啦~
睇片睇戲OLED真係冇得輸架~
要高光可能要等MICRO LED
所以Samsung 機買水貨就好,反正行貨有保等於冇保,水貨機又可以改返做行貨嘅介面
差左4千幾 爽唔爽
LG閪,Samsung又話閪,咁係咪即係得Sony CS真係靠得住?
睇下阿澤可唔可以6月中比到貨?!
阿澤有講過最快6月中, 冇等到
同90J 有緣
之前話Q80T水要加價係因為大陸繼續賣,點解QN90A又缺貨呢?
其實點解會咁,我用x9000G都係
無所謂,遲啲換microled
SONY保養服務係比較好, 加上又可以比錢續保
LG/SAMSUNG係唔可以比錢續保, 過保預換機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞