買電視機 / 換電視機 集中討論區 (47)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
唔好長開新聞台就ok
今日見到 rting出review片
a80j pre- calibration 有8分以上,但c1 5分都無

主要睇Netflix/睇戲,係咪買 a80j好D?
但 c1又平1截
A80J行貨未出呀巴打
最主要想了解下,色差係咪差好多?
c1 有無得自己改下setting提升色準?
我知啊... 8月先入伙
買左x9000h 送左條soundbar sony HT-RT3
用HDMI 3 連SOUNDBAR PS5 就接HDMI 4
但聲會有半秋DELAY 請問有無得SET返同步
電視 數位音訊輸出 - 自動2
20k for 2
cal機有冇好建議搵邊間
Samsung 65Q80T 水機
11XXX + 150送貨上門連裝機 (盛澤影音)
1. 100HZ 廣色域 量子點 VA PANEL, 對比度高(7000:1), 黑位更黑, 可視角普通, 畫面順暢
2. 直下式背光, 50分區控制LED光暗, 令黑位更黑
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Quantum 4K 影像處理器
7. HDMI 2.1*1, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0*3
8. 有2.2.2聲道, 有OTS功能(物件追蹤定位發聲), 共60W輸出
9. 支援Q-SYMPHONY
10. 光度700nits

Samsung 55Q7AT 水機
5XXX + 150送貨上門連裝機 (盛澤影音)
1. 100HZ 廣色域 量子點 VA PANEL, 對比度高(7000:1), 黑位更黑, 可視角普通, 畫面順暢
2. Dual LED背光, 增加對比
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Quantum 4K 影像處理器
7. 2聲道, 共20W輸出
8. HDMI 2.1*1, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0*3
幾時出呀?7月入伙係咪等唔到
7-8月啦預計
想等A90J
想問下你哋TV setting 係咪都係快速啟動開機
話會比較用電 其實係咪都係差唔到幾多
off 咗有冇比較好

我部c1 今日翻咗嚟喇
終於有得用
螢幕+綠色板
唔知咩板 hdmi插落去果塊
就係唔換機
都唔知係咪偷換cx 嘅panel比我
唔好諗咁多喇
打算
Samsung 55Q7AT 配 q950t soundbar
會唔會唔夾 或者好奇怪
咁多位師兄點睇
第一次搬出黎住新手一名🙏🏻
巴打邊間入手?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞