買電視機 / 換電視機 集中討論區 (47)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
有少少out budget
因為想買埋sound bar
其實用黎打Ps5
再遲連X9500H都冇,X9500H都已經周圍斷貨

唔夠錢可以買電子垃圾49X8000H
Budget around 10k 買sound bar and TV
9500H成9k幾
要咩尺寸?
49-50
有咩tips
Samsung 50AU9000 行貨
$7250
1. 50HZ VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位更黑, 色域高D, 可視角普通
2. 光度 400 nits
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Crystal Processor 4K 影像處理器
7. 2聲道, 有OTS LITE功能(物件追蹤定位發聲), 共20W輸出
8. HDMI 2.0*3, 支援4K60, VRR, ALLM
9. 支援Q-SYMPHONY
10. 32:9, 21:9超闊遊戲視野與Game Bar

SOUNDBAR:
SAMSUNG HW-Q600A 水機 (盛澤影音)
$2380
沒有TIPS
諗諗下都係產左9500h先, HD life有?
HD life有
勁驚人送禮
我housewarm/生日講明唔好送任何野
酒都唔使買上黎
step巴打,想請問lg 水貨會唔會有咩問題要注意?
lg cx同lg c1會建議揀邊個🙏
如果同盛澤買,冇咩野要注意

55" 就C1

65" 就CX

差價問題
掛個幕咪得 再整個超短焦 幾cm 就投到幾十寸
Step 巴打,位置所限,想買部43寸或以下嘅,Panasonic 40jx700h o唔ok?
ok
Panasonic TH-40JX700H
$5080
1. 50hz VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位更黑, 可視角普通
2. 有Dolby Vision
3. 5年保養
4. HDMI 2.1*3 支援4K60, ALLM
5. HCX 影像處理器
6. 只有ARC, 只可以回傳有損音訊去SOUNDBAR
7. ANDROID TV 系統, 多APP
買左罪大了,裝埋添喇

不過題外話,幾cm就得?大鄉里真係唔識添
可以 20cm已經一百寸了
4-50寸6-10cm 應該都得
學下野先,唔好介意

咁清唔清同貴唔貴?有無一兩個型號等我google下?thanks
上sony官網睇x95j 係咪得65" 冇55?
X95J唔會出55", 9成肯定
想買sony 55" 但要下個月先買到 x95h到時應該冇貨
係咪焗住買部廢啲嘅x90j?
X90J係弱過X95J, 不過又未去到廢既, 都係高階機, 係做功用料用左膠差D
就算現在55X9500H / 65X9500H都接近全清貨了, 49X9500H都只餘下少量
https://youtu.be/vofqbGnS1wk
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞