買電視機 / 換電視機 集中討論區 (47)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike

爬完文,今日部Sony 49" X8500H終於到手
連結airplay時 電腦同手機都彈出要入airplay密碼
但電視撳咗airplay 功能之後就畫面全黑 咩都無顯示
求教 各位巴!
9月先買,多數只可以買到65X90J

兩萬應該買唔到65X95J

掛牆架可以用NB架,不過唔係原廠架Sony師傅唔會幫你上牆
依個就真係麻煩少少,同埋就算佢有Miracast 個使用體驗都好差吓,建議都係買隻Apple TV 算
我都試過一次,我去option airplay 黑左,跟住熄電視,開電視再去多次airplay 就得左

熄咗兩次機 但都係睇唔到個密碼
咁師兄如果係電視個option 按入去airplay 個頁有冇畫面定全黑哂?
無畫面+黑
我只記得個畫面係有airplay 同HomeKit 既選項,咁我就唔知點解
Tizen OS 只有黃viu 冇藍viu 。

頭先睇睇下想買部55吋,
SONY 55吋9000H 百老匯有貨減埋回贈賣$9880
thx

我喺大鋪見到lg 55un7400 & samsung 55tu7000
lg貴$400

想問下邊部好啲
LG LCD用IPS PANEL, 黑位垃圾, 如果唔介意可以去馬
老人家未必分到
主要睇邊部簡單易用,同埋少伏
thanks
我只可以講, 如果需要成日打斜睇, 可以買LG UN7400, 因為IPS可視角高
如果多數正面睇, 就SAMSUNG TU7000
至於易用就要你自己試
SALES就實推薦LG比你, 因為佣金高
用緊,有藍viu喎。
LG CX 配返LG SN7CY 好唔好 筆直4000 內
SN10Y更好~
巴打,想問邊度有藍viu dl?
唔明點解就算新出嘅Android TV個UI都同Google TV唔同

睇左新出Panasonic 嗰部Android TV 都係舊UI

Google又想玩原生親生仔同Custom Android區分開
佢自家個app store入面
1. Panasonic 嗰部係Android TV
2. Sony新出既係Google TV, 介面就同原生親生仔一樣
3. 基本Google TV同Android TV都係Android底, 只係介面唔同
4. Sony舊款2017-2020年機種日後都會更新Google TV介面
冇預到位放sub 仔
咁OK啦~SN7CY
巴打咁Pro

其實買個Chromecast 配個大尺寸電視同Sony 電視比較

唔講畫質同image processing,系統上係咪即係冇分別
係沒有分別
最後買左三叔
thx step巴

$400回贈要買夠$7000先食到,埋單先講
同LG同價

誠哥橙鋪:三叔$6480-$500coupon
百記:LG $5980
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞