買電視機 / 換電視機 集中討論區 (47)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
eARC包埋ARC, 開左冇問題
其實我係咪要換d 有earc soundbar先得到最佳音質,睇Netflix為主,有時玩ps4 pro,Yamaha soundbar音質幾好,不過得arc

同埋個rf線想換條靚,但其中1邊俾師傅收係牆身,係咪冇得攪
Netflix既音訊多數都係DD+, ARC現階段已經足夠應付, Yamaha 408 soundbar已經不錯
最後兇宅入左
叫做有得分期
日本製係咪好好多 個sales係咁sell lg 有120hz
咪理班Sales,佢地因為佣金先力推LG
又話唯一支援ps5 日本製都只係日本砌d零件
日本制的確無日本組裝

不過心理上好D
的確係日本組裝
我個人睇下Netflix NBA 對電視都無咩認識 本身諗住8000 什至7000 系就算 不過爬完文見巴打推9500
9500真的好好多
仲諗住今次試下Samsung或者lg 不過都係買番sony
Sony不錯吖,不會後悔
睇過巴打之前分析 應該係sony同級數貴d?
不是
我仲以為一直追sony 只係個名貴添
SONY要買最少要買X85系以上
其餘系列得罪講句都係垃圾,買其他牌子仲好
Step 巴
我追左上一個post 想買55" x9500 但應該無晒貨。想問55" 差唔多表視既仲有咩可以選擇?
我9月先入伙要機,可以既話想要部有connect box 既款。
利申:另一半唔鍾意三叔,盡量避揀三叔。
我一直以為屋企個部係sony 7000e
原來係9000e至真

好彩最後聽step巴講買左部49” 9500h
唔係肯定接受唔到
1. 只有SAMSUNG有one connect box
2. BUDGET?
X9000E係好機, MIJ我仲用緊~
咁唔洗connect box 都得
$10k~13k
$13k先勉強買到減價清貨55X9500H
新機只有降一級55X90J比你選, 現在行貨賣緊$17990, 9月中應該沒有可能降到$13K
到時可能要再降一級考慮X85J, 不過唔知香港出唔出55"
如果LG UN8100PCA, 你點睇?
我上佢官網又搵唔到佢d spec. 例如hz, 面板,對比度等。
垃圾一部
50hz IPS PANEL, 對比度非常低(1000:1)
唔該哂step巴!入左9500 啦!想問下安裝完有冇野要set啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞