買電視機 / 換電視機 集中討論區 (47)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
恭喜巴打
問咗幾間都無 上9500H又out bud
偷問左重有10部
可以share邊款邊間嗎?
49x9500h 豐澤 我冇中銀卡,10480分期算
我都係兇宅買49x9500h,有中銀平$400
呢排屋企部舊samsung壞壞地

想問下49X9500H同50X90J係咪都係揀9500好啲?有冇需要升做55吋?我見介紹話55吋多啲喇叭,不過就有啲out bud同埋應該冇貨

我平時都係睇下電視,打下PS4 PRO,我睇左陣60fps vs 120 fps,好似分別唔係真係好大

唔該巴打
點花法?

係咪motionflow開得太過高?
x9500h + jbl 9.1 用eArc 發現會有少少聲畫唔同步.
有無巴打知點fix? 會唔會關hdmi 線事?
SONY電視試下set音訊輸出->數位音訊輸出-->自動2
試下關左MOTIONFLOW再睇下點~
Hard reset
抆插蘇五分鐘

做左呢兩樣問題依舊就要CALL SONY
巴打想講chromecast with google tv? 佢內置wifi
ok
有冇巴打可以俾啲提示
9500H>>X90J
尺寸要睇你既視覺距離 有2米建議55寸
分別的確唔大 因為PS4 PRO output唔到4K 120HZ
for future proof 當然有4K 120好
但係就算而家部ps5 要出到4k120hz都有d吃力要降畫質
考慮到你Budget同畫質取捨 其實9500H比較好 你不會後悔的
有無人講下sony J 代 work with alexa 係點
利申本身有echo dot
啱啱入手咗LG CX 48吋,想問吓各位師兄睇戲嗰陣,係咪最好set做垂直縮放/4向縮放?如果唔搞咁多嘢,由得上下兩條黑邊喺到,長期落去會有咩大問題?
睇戲多數係21:9, 一定有上下黑邊~

本身個mom黑撚左
買完背光燈條 換完
個mom有返光
但係個底都係出哂啲光點
同埋光暗不均
係咪無得救了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞