買電視機 / 換電視機 集中討論區 (44)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
街鋪
好啦。。。

thx...
另外你睇YOUTUBE果度你CHECK下WIFI有冇事
嗯嗯。。聽日試下reset一次個router
你用5Ghz Wifi定2.4Ghz Wifi
我直插lan線。。rounter係電視櫃
電視得10/100Mbps Lan

如果得就試下用Wifi
好,我聽日試,行5Ghz
佢無得分2.4同5。。。自動識別
睇YouTube 有問題 可能你試下reset YouTube d cache,記憶體之類既野
睇電視有花應該係遠得滯 條線carry rf power低. 換條靚啲線都唔得既話好可能你入牆個signal strength 已經低 要搵你棟樓既管理處 搵人度下入屋牆個訊號強度 強度低得滯就要搞下個大廈cabd system .可能去你屋企個位已經好弱 要用equipment 度 所以自己冇機就要搵返管理處 但唔好比管理處啲人兇到 叫佢比你睇下啲signal quality, signal pwr(dbm), mer(measured error rate)
舊電視用了八年終於壞咗想買部入門50吋…
五千幾蚊係咪最好買Samsung 50TU8500 ?
謝謝

要係邊個位reset cache? 裝置管理嗎?
高手
係,希望你買到
yes
聽日試下
想問下如果係Samsung (Tizen OS),用唔用到chromecast dongle?
有HDMI就可以插黎用
373*237cm
好細
55q80t
有d 眉目都好,我65寸直頭死左
我用lan線都連到airplay
不過電視用lan線最多只可行100m,用wifi可以快啲
不過100m youtube/netflix夠哂用啦
想問下有冇巴打用Samsung 後置
佢會將喇叭上牆?
小弟剛買Q950A ,打算後置上牆
係咁樣會唔會影響咗天空聲道反彈?
應該唔會
上牆高度係點?最好係番耳仔水平附近
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞