買電視機 / 換電視機 集中討論區 (44)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
最怕你訓著果陣成晚都係同一畫面就問題大D

如果只係訓著一陣又冇咩問題既

LG 55" OLED TV CX OLED55CXPCA
$16300
1. 對比度極高(無限:1), 黑位純黑, 可視角極好, 畫面順暢
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit
4. WEBOS 系統
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
6. 有HDMI 2.1*4, 支援4K120, VRR, ALLM
7. α9 GEN3 影像處理器
剛入手 sony 49 x9500H.
想加條sound bar.
Denon DHT S216 同 sony HT x8500,邊條比較合用呢?
最後去了avlife訂了x90j
連埋條soundbar
恭喜哂
幾多吋
幾時有貨
50寸
30號或之前送貨
恭喜哂 到時影多d開箱圖
問多句LG oled cx同呢部比?都係買q95t好?
因為之前問過sales 就會oled 最好
OLED畫質係最好,有咩缺點你自己Google,我也不多說了
有個日本youtuber都係買五十寸你可以睇住開箱片先
我諗左好耐
LG OLED定SONY X90J好
始終我70%打PS5 30%睇電視
都係買部新款,一部到位算了
而且MIJ信心又大D

空間有限,只擺到50寸
唔係買水貨啦

不喜勿屌
有30巴仙睇電視都係買lcd先
Mij 加airplay 安心好多
格價格到盡

終於買左x9000h
Av xxxx 9880送$1000超市
Hsbc信用卡450蚊獎賞錢
好的,咁soundbar 都係買samsung比較好?有無邊隻推薦? budget 唔高,麻煩你
如果買Samsung 55Q95T,記得問Sales可否唔要贈品減機價,因為55Q95T跟隻好雞Soundbar HW-T450

Samsung HW-Q70T
$3800
新手準備買電視嚟請教各位
梳化同電視牆約3~3.5米左右
呢個距離係咪買65吋最好?

之前本身睇中咗部LG OLED 65吋(唔記得型號
好似3萬左右
但後來上網睇過有人話OLED容易有印,特別係打機
咁啱我部電視肯撚定係打PS5同睇足球多
想問下咁樣我應唔應該買OLED?
定係平平地買QLED算?
(利申睇得出OLED同QLED嘅分別)
仲有就係
喺蘇寧買會唔會有咩問題
3-3.5米要75"-85"
同間舖留咗隻43TU8500 準備聽日去畀錢,早知頭先就去畀錢
啱啱突然間又send個message嚟話冇睇清楚,有另外一個客留咗
佢而家推介我另外一隻Q60T 5250$呢隻好唔好㗎
好,呢隻再高一級
咁個價錢係咪都幾好,仲話唔好意思畀多個燒烤火鍋一體鍋我
5250$
咩尺寸
如果係43Q60T算好好價了

細鋪都要$5980
一嚟無錢買咁貴
同埋電視牆又得72吋
70吋又好似無咩好選擇
budget?
諗住買 sony 49 9500h
岩岩問左 8870hkd 3年保
想問下 細size黎計呢隻打ps5係咪最好了
本身想買43
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞