買電視機 / 換電視機 集中討論區 (44)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
水機轉左區後系統就同行貨一樣

LG 55" OLED TV C1 OLED55C1PCB 水機
1XXXX + 150送貨上門連裝機 (盛澤影音)
1. 對比度極高(無限:1), 黑位純黑, 可視角極好, 畫面順暢
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit
4. WEBOS 系統
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
6. 有HDMI 2.1*4, 支援4K120, VRR, ALLM
7. α9 GEN4 影像處理器
8. 光度600nits

LG 65" OLED TV C1 OLED65C1PCB 水機
2XXXX + 150送貨上門連裝機 (盛澤影音)
1. 對比度極高(無限:1), 黑位純黑, 可視角極好, 畫面順暢
3. 有AirPlay 2, HomeKit
4. WEBOS 系統
6. 有HDMI 2.1*4, 支援4K120, VRR, ALLM
7. α9 GEN4 影像處理器
8. 光度600nits
step 巴,
介唔介意分析一下2021 samsung款既soundbar?
有邊款同HW-Q70T 同級?
唔夠RAM, 要reboot TV
建議每次用完個App要quit左先轉另一個
HW-Q700A係後繼機
爬完文,如果玩PS5同間唔中睇電視,除咗Sony x9000H/9500H,P記X800/900得唔得?大概想要55‘’
P記系統麻麻地,另外用IPS Panel黑位會比較差,其餘沒有問題,要留意P記個HDMI2.1唔係全功能,唔支持4K120,VRR

我個人推薦X9500H
今日睇過,buget只可買到49’’
Thx
如果想要大畫面就55X9000H
今晚親自出咗去睇, 豐澤百老匯同埋細舖基本上問親都冇Samsung TU8500 連個demo都冇 基本上應該買唔到
之後有幾間舖同佢講話想買panasonic hx700都話不如買sony 7000,但係唔係p記靚啲咩
走去av outlet問話冇貨要訂仲話要五千蚊咩都冇,但係明明price.com都係寫4590$仲有野送
實質睇過三款入門個啲覺得samsung 好似真係最靚,唔知係咪多味精 但係覺得靚都買唔到了

有一間p記有現貨42xx 50吋hx700係咪應該即刻狗衝?送貨另收
睇黎電視淡季開始了,新款貴價上架

AVoutlet $4590 43TU8500冇野送正常啦,呢個價冇贈品
原來依家pan記開始有android TV, 如果屋企部舊電視遲兩三個月先壞就享受到
LG 32LM6350PCB
Around 15000
Sony KD-65X9000H
$15680
1. 100hz 廣色域 VA PANEL, 對比度高(4500:1), 黑位更黑, 可視角普通, 畫面順暢
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. ANDROID TV 系統, 多APP
6. HDMI 2.1*2, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0*2
7. 直下式背光, 32分區控制LED光暗, 令黑位更黑
8. X1™ 影像處理器
想問問Samsung TU8500平價soundbar有咩選擇
用來睇戲 所以想低音勁d

另外8500會唔會有反光問題
Yamaha YAS-209
$2380
可能講得唔好4係問av outlet Panasonichx700, samsung係佢都冇8500 明明係啲大型連鎖店睇完都覺得你講得啱, 三隻對比 samsung真係幾靚
不過而家唔使諗
但hx700佢同我講五千幾 我唔知係咪佢記錯,但係我個心即刻覺得好似唔係幾老實

同埋4590佢自己都寫會送一條hdmi 同埋清潔套裝,我知送嗰啲多數都係垃圾 但係都唔使直頭係講五千多啲
唔知係咪要我畀埋個price價錢佢先會平返啦
相反另外一間親身問一問淨機價都係42xx,本身仲疑惑個網係4550 我一同佢講唔係4550咩, 佢都即刻話清貨所以可以做到平啲,咁樣對比就老實好多
咁巴打最後入50HX700H?
仲未落單呀,心旭旭定係自己畀多啲錢
睇下嚟緊新款會唔會吸引啲,見到上面係咪有巴打話p記嚟緊新款會有android TV

定係其實你嘅意見係4200$ 可以即刻去馬抵玩?50HX700H
信用卡計埋手續費加埋送貨都係4400$內搞掂 如果自己搬即場check完再約師傅仲平 d
Step巴 想問65吋led 邊款好?
多數睇戲 睇Netflix 睇電視 唔打機嘅 budget 20000左右
同埋我頭先睇嘅時候,自己同佢講既然samsung冇曬,就喺sony同埋panasonic之間選擇
有兩個sales 都同我講 panasonic好廢,sony隻7000好過佢,四千幾不如平啲買sony 咁喎 真係咩但係琴日有巴打覆我又話panasonic好啲嘅 又話sony入門機 不了
唔好信Sales

Sony X7000G係非常之廢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞