買電視機 / 換電視機 集中討論區 (44)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
你幾時要? 降價可能要暑假甚至9月
巴打,如果你有興趣買65q95t行貨,我可以平到街價2000蚊左右,都有番soundbar 同 3000coupon,有興趣留個TG
好想而加要,打ps5仲用緊1080p
咁你一係預購囉, 一係5月尾買, 價錢應該冇分別
預購仲多一年保, 不過15K就離地D

放唔放到55"電視?
一萬budget 左右.. 55 吋
七月頭先要買 有冇推薦追post 見到係x9000h
去過avlife 問 停左產 得番現貨
巴打建議點步處
7月頭先問
見到間有貨,55Q80T水機(國際版)$7700,水機係咪就係指國際版?定有分其他架?🙏🏻
水機就係國際版,需要轉區先同行貨一樣
小心翻修機,積木機
55會比狗狗撞跌,無得揀
其實就係想用vpn睇netflix
係咪就算唔係android tv都做到,但係麻煩啲?
另外好似見到上一個post係咪55Q7AT 都OK,係咪水貨嚟㗎 個規格有咩分別
謝謝大佬
去AV生命睇吓先
平機的話Panasonic HX700 我覺得會好過Samsung,雖然smart features 比較差(只有Youtube 同Netflix),但整體畫質更好,如果需要Viu/Now 或其他串流平台的話加返隻Chromecast with Google TV 就得
如果你VPN係用N字頭個間就Android tv啦
佢有出app可以直接係電視connect
C1 出到 83 有冇巴打知幾時有現貨睇
你個router有冇openvpn client ? 係client 唔係server, 有就用佢連接vpn, 全個LAN裝置都會經VPN server連接internet

用nordvpn 係android tv嘅話有電視機版本app
polderbaan777
冇啦
可唔可以比較一下Q80T同Q95T功能上嘅分別
kys12345
想問LG 43UN7400PCA 同 SAMSUNG 43TU8500 邊部好啲
Q95T相比Q80T:
1. Q95T有廣視角
2. Q95T有防反光
3. Q95有120個分區控光, Q80T有50個分區控光
4. Q95T光度高1.5-2倍, 睇HDR片需要高光度先出到更真實效果
5. Q95T喇叭數量多4個
6. Q95T有one connect box, 方便整理線材
65Q80T沒有出行貨,水貨由2月到現在缺貨了幾個月,未有期,就算恢復都會加價
43TU8500
咁其實用vpn我係咪加個chromecast就得, 咁所以如果我買chromecast 就邊款電視用咩系統唔使理
純粹睇佢其他配置就ok?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞