買電視機 / 換電視機 集中討論區 (44)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
廳用85qn90a啦4萬頭勁抵
不過仲未收到貨
55Q60A都要$12980, 都係OUTBUDGET+價錢唔合理, 貴過2020同級款$5000
55AU9000都要$9980, 價錢都係唔合理, 貴過2020同級款$3000
SAMSUNG 2021年款先有薄機
一係AU9000囉, 不過仲弱過Q60A
55Q95T>>>Q60A>AU9000

Samsung 55AU9000
$9980
1. 50HZ VA PANEL, 對比度高(4500:1), 黑位更黑, 色域高D, 可視角普通
2. 光度 400 nits
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Crystal Processor 4K 影像處理器
7. 2聲道, 有OTS LITE功能(物件追蹤定位發聲), 共20W輸出
8. HDMI 2.0*3, 支援4K60, VRR, ALLM
9. 支援Q-SYMPHONY
10. 32:9, 21:9超闊遊戲視野與Game Bar
預先恭喜巴打~
幾時送貨? 屋企門口夠位入嗎?
SAMSUNG真係放哂D產能去新款
3m梳化一件過都入到, 應該ok
阿澤由4月尾話送貨,講到而家都未有貨期
等你開箱~
都係差不多時間啦~
裝修好簡陋
簡約是美~
你喜歡啦, 我沒有所謂的~
點樣可以$3780?
明日是咪有X90J香港行貨發售會?
Step巴,上個post你建議我買 Samsung 65Q70T 水機

想問問,水機同行機有咩分別?會唔會係大陸插頭或介面上有唔同?
唔知咩事個sales自動減100
邊間?
請問深水埗鴨記間盛澤影音係咪只賣2手?
如果同阿澤買,已經幫你轉左區,插頭,系統介面同行貨一樣,只係冇3年保養,壞左都可以運上大陸保修,不過要比車費
佢深水埗鋪係賣2手機,不過佢老闆都係鋪頭,你搵佢都一樣可以買全新水機
thx

全球首創認知智能電視大公開
想知道今年Sony 全新BRAVIA XR電視系列有咩特別?
香港會唔會有qn95a (水/行),想要one connect box但8k版太貴。近年底先入伙所以到時未必仲有95t。
100% 冇了~
Q95T現在已經開始斷貨了, 5月應該返最後一批
想要ONE CONNECT BOX要考慮8K TV QN800A, QN900A
如果覺得貴可以考慮水機
另外大陸水機都沒有出QN95A
Samsung 65QN800A
$47980
1. 100HZ 廣色域 量子點 8K IPS PANEL, 對比度高(10000:1), 黑位更黑, 可視角好, 畫面順暢

QN800A用IPS?但對比度高?
定打錯左?
今年SAMSUNG機唔同型號, 唔係尺寸都可能混用PANEL, 我都未必肯定到佢用咩PANEL, 不過旗艦用VA PANEL機會高, 次旗艦都有機會用IPS

QN800A因為有MINI LED LOCAL DIMMING幫助, 令到對比度高番D, 不過同QN90A MINI LED + VA比就差, QN90A有25000:1

我都係睇外國網, 唔肯定係咪100% CORRECT, 睇實機就分到, 不過我唔會去鋪頭慢慢試啦~
咁都係考慮用返QN90A,駁av receiver都係一條HDMI啫。75QN90A有否水貨?
QN90A水機沒有75"
QN90A水機只有65", 85"
QN85A水機就有75", 不過QN85A好大機會係IPS
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞