買電視機 / 換電視機 集中討論區 (44)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
師兄介唔介意講邊間舖賣$5100? 有意想買
avlife 其實有冇分期
唔介意,不過我覺得真係到我成咗事畀埋錢,冇伏再講怕少伏
因為佢間舖網上面自己都標唔係呢個價錢
入左水x90j,介面超柒,想裝launcher 改頭換面
阿澤識搞, 不過你唔係同佢買, 佢應該幫唔到你, 除非比錢
比得錢整不如買個CHROMECAST WITH GOOGLE TV算啦
小米盒子冇用過, 唔知道
畀埋運費舖頭上門安裝 定係自取約三星師傅安裝會比較好
但係佢又講到samsung啲師傅要約個幾兩個星期
Thank step兄先
不過其他師兄話95T無貨
咁既話有無第二個選擇?😂
Sony 55X9500H / 55X9000H / 三星 Q80T?
裝完launcher功能都唔完整
水貨只好放棄Sony
55X9500H
小米盒子追個post,d人話唔好用
chromecast我用緊,唔錯
係煩點整個usb hub
我淘左隻用唔到,遲下再搞
頭post step巴講左sony水貨有咩唔好同缺失
水貨基本上得Samsung同LG如果齊料
價錢差一倍值唔值大家心中有數
畀咗一千訂了,43Q60T
聽日送貨 計埋運費5250$
s巴想問下Q70T 睇啲暗場景暗到唔係好清楚
你建議平時係咪用標準定用動態睇戲
X90H會唔會再減價?X90J貴50% 值得買新version ?
SAMSUNG電視參考畫面設定, 少味精

設定>>一般>>Eco>>解決方案
• 環境光源偵測 - 關
• 節能模式 - 關
• 動態亮度 - 關

1. 設定>>一般>>智能模式設定>>智能模式 - 關
2. 設定>>圖像>>圖像模式>>電影MODE
3. 設定>>圖像>>專家設定>>重設圖像>>是
4. 設定>>圖像>>專家設定
• 亮度 - 按自己喜好
• 對比度 - 用預設數值
• 清晰度 - 6
• 色度 - 用預設數值
• 色調 (綠/紅) - 用預設數值
• 圖像清晰度設定 - 自訂
• 模糊消減 - 8 (此選項是將50/60FPS畫面插值到120FPS, 增加順暢感)
• 顫動消減 - 8 (此選項是將24/30FPS畫面插值到120FPS, 增加順暢感)
• LED 動態清晰 - 關
• 雜訊減少 - 關
• 局部調光 - 標準
• 對比度增強器 - 關
• 色溫 - WARM2 (想白D就用WARM1 或者 標準)
• 伽瑪 - 2.2
• 僅 RGB 模式 - 關
• 色彩範圍設定 - 自動
應該已經到底價, 冇咩空間減, 唔急買X90J既不如等9-10月先
可以用港人話電視launcher
原來avlife 訂X90J得50有得平500
55同65 個價同Sony store一樣
新機有得平已經好好
49X8500H性價比係咪高過49X9500H?
你個budget唔夠買X9500H,夠既話我非常推薦上X9500H,兩個世界
可惜我就係target 緊55"
冇受惠到,動搖左一下結果又番番屋企諗X90J定X9500H好

部OLED 三年多RIP左
我去avlife 望清楚有咩分別先
Budget 係$5-7000
本來諗住55Q70T水,驚到時無貨
去鋪頭唔會睇得出,設定亂咁黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞