買電視機 / 換電視機 集中討論區 (44)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
而家連馬拉機都賣15K
我今日睇q70t 光度已經較到50
睇netflix 播4k kingdom 夜晚畫面時會見到自己個樣
即係有反光 係唔係正常?
黑位好似唔夠黑
貴過A9S
現有ANDROID TV將會升級做GOOGLE TV
2016-2020機種全部都可以升

X95J應該同X9500H差不多, 只係再光D
需要時間, 另外通常會有贈品
咁你呢個距離65吋岩唔岩睇
2.3M睇6.5"沒有問題
玻璃面點都會反光
諗緊買唔買水貨
拖部機頂盒算了
所以唔建議買第一水, 需要時間回落, 9月左右會好好多
其實水機+CHROMECAST WITH GOOGLE TV就OK
水機都可以接收到香港電視, 不過字幕唔可以固定出繁體, 除非只有繁體字幕, 另外水機個搖控唔好用, 阿澤考慮緊提供舊SONY搖控黎解決此問題
不過如果巴打拖部機頂盒, 咁就大多數問題解決, 變左買MON
巴打需要幾大尺寸, 我可以幫你問阿澤, 你都可以自己問佢~
真係幾貴~買X9500H算
謝大大
有無50寸?

我sofa對住度牆得160cm左右
太大驚睇到盲
https://www.sony.com/electronics/support/televisions-projectors-oled-tvs-android-/xbr-65a1e/downloads

似乎唔係through firmware update
應該係要等Google個邊OTA
我見美國已經有A1用家升左做Google TV UI
但係latest firmware update仲係上年年尾既
行貨先有50X90J, 水機X90J最細55"
咁你覺得我買50定55好
1.6米睇50", 不過都係睇需要, 55"其實都OK
有巴打48"當電腦MON用0.5米距離
55吋價錢夠買水LG CX 65吋
滿唔滿意?
x9500j 同上代9500h
最主要分別係咩
未有評測唔知道, 全世界都未出~
可能只係換左粒影像處理器而已

大陸都開始停9500h
是啊, 我都睇左~
X95J可能要出了
不過我岩岩收樓清潔 隔離就係大窗
可能爭D 遲D 裝埋窗簾再睇睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞