買電視機 / 換電視機 集中討論區 (44)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
巴打avlife 個價同Sony自己有冇分別?
我見 online訂有 double分
平500
部55x9000h 終於裝好左

不過睇youtube k pop mv 時
一堆人跳舞係到郁戈陣
感覺有d lag
係咪setting 問題?
即係29990-500?
14990-500
想問下咁多位師兄,3叔Qa49q80tajxzk 同QA55Q60TAjxzk。依兩隻打PS5得唔得,如果兩隻都8千左右60T個隻送個喇叭買邊隻好?
Q80T一定好啲
開motionflow
49Q80T係閹割機,冇4K120
竟然
門市買
如果家用機最多都係行45-60fps
其實係咪冇必要 夾硬去買hdmi2.1 行120hz
行番60hz都夠?
好多巴打覺得PS5行到,所以咪………………
仲考慮緊去唔去馬隻9500h
見人講到隻9000h 4角有問題
直下式背光四角一定有暗,間間都一樣
20號架ps5先到 考慮多陣先
係firmware 問題?定update左都唔洗諗
玩唔玩槍game?唔玩槍game就無所謂啦
你問咩?

PS5係機能問題,唔夠力去行4K120,某D game係行到,不過畫質要大幅度下降換取高FPS
Step兄
想問下55” 最佳既QLED/LED推薦邊部?
(屋企人睇電視多所以唔要OLED)
50%電視
30%打機
20% Netflix & 電影

Thank
Samsung 55Q95T
$13350
1. 100HZ 廣色域 量子點 VA PANEL, 對比度高(10000:1), 黑位更黑, 可視角好, 畫面順暢
2. HDMI 2.1*1, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0*3
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Quantum 4K 影像處理器
7. 直下式背光, 120分區控制LED光暗, 令黑位更黑
8. 光度高, 睇HDR片光位更真實
9. 有4.2.2聲道, 有OTS功能(物件追蹤定位發聲), 共60W輸出
10. 有one connect box
11. 支援Q-SYMPHONY
https://www.rtings.com/tv/learn/real-life-oled-burn-in-test

岩岩睇到原來OLED用9000個鐘就會燒印
圍返每日5個鐘計,5-6年左右就收皮
Ps5最多行到4k60,就算幾年後ps5 pro都去唔到4k120,所以畫質行先,我揀9500h
問左幾間話95t無貨or停產,叫我買80t,除左薄d,仲有無其他分別?thanks
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞