買電視機 / 換電視機 集中討論區 (44)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
沒有大分別, 只係系統有微調, 影像處理器換左新一代
對,如果仲搵到CX行貨
水機就仲有供應
Sony 43 寸等X85J 啦,雖然應該都係IPS Panel,但有120hz
我電視睇viu96/99台會花同疾,其他又唔會再搜過台都係咁
x90j買唔買得過呢
想要55吋玩ps5 雖然未買到機
但18k買部led
可以選擇水機,雖然有好多缺點,如果只係用黎打PS5就沒有問題
check下條天線cable

再唔係加放大器
如果冇晒轉咗其他款,會貴幾多
其實因為屋企嗰度有啲跡象就嚟收皮
但又未死得曬,所以諗住睇定
如果只有4千零買唔到新款,新款最平都要$5400,仲要規格差左

Samsung 43AU7700
$5380
1. 50HZ VA PANEL, 對比度高(4500:1), 黑位更黑, 可視角普通
2. 光度 280 nits
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Crystal Processor 4K 影像處理器
7. 2聲道, 共20W輸出
8. HDMI 2.0*3, 支援4K60
9. 支援Q-SYMPHONY
巴打
請問下tu8500睇nexfilx會唔會 kick kick下
以前有部sony 7000, 如果睇動作片好唔順暢
唔會,除非你wifi好慢
電影多數24fps,本身都唔會好順暢,除非你開motion功能先會改善

我唔知你拍既kick kick下係點
姐係畫面轉果時會有啲殘影咁
另外上牆會唔會有啲架推薦
Thank you
NB架
試下開motionflow功能,用平滑
好好用,好在佢夠長,我條線槽入晒牆,夠晒穿,而家一條線都冇
好選擇,大家都做用家,真係好撚正
真心如果唔介意q symphony功能就yamaha都ok yah~209 如果等到學樓主咁講等吓先lo q95t個電視喇叭好正,四個角都有喇叭
即係重點推介就係 Samsung 43TU8500
我睇下到時買嗰陣仲有冇啦,如果到時真係冇曬貨,想再問下你意見
巴打幾時要買?
得黃 無藍
好似暫時下左架
玩PS5除咗Sony x9000H/9500H,重有無其他電視揀?buget 10000
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞