買電視機 / 換電視機 集中討論區 (44)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
HW-Q70T 和q700a的差別大不大?後置直接配今年出的9100s?
現在用的電視是Q95t
700A可以配新後置SWA9500S,個無線後置有埋向上反射聲道

700A主要係Atmos效果好左,有airplay

https://www.rtings.com/soundbar/tools/compare/samsung-hw-q70t-vs-samsung-hw-q700a/13374/23516?usage=8767&threshold=0.10
水機價錢係差不多
行貨價錢差距就十分之大
如果買55Q80T,都係諗住買水貨,問過盛澤做緊$8080。打算再平平地買多過soundbar玩玩,用埋Q-SYMPHONY功能
Q80T貴左好多加上冇貨供應呀
我6月中先裝修完,等一個月會唔會有貨
水貨Q80T真係貴要$8080,55Q7A先$5050,比較低玩,不過無咗Q-SYMPHONY功能,可能買個Q60Tsoundbar就算。
$8080真係好貴,咁不如加多少少買行機
以前55Q80T最平只需要$6450左右,不過現在一貨難求先搞到咁

55Q70T最平只需要$4650,現在都係因為搶貨貴左
直上55Q95T,不過貨量應該唔多了,黎緊呢幾個月會係低潮期,因為全部新款都好貴,消費者慘
你橫掂想換的話,你又有地方擺,不如買套呢啲
Swa9500s好像要$2000?兩邊加埋夠買950t
唔知價錢,1對買架,$2000應該係一對後置價錢
我最期待既畫面出現啦
今日裝咗
恭喜巴打
LG C1 外國賣得好平, 先1799USD
行貨好貴
我相信你有地方同有錢你都會買,真係唔同感受
套喇叭基本上玩十年廿年都可以唔壞,係部amp同超低音可能隔幾年要搞一搞
抵玩過電視
Step爸,如果老人家想長開50吋左右有咩推介?
兩老用開sony鐘意有youtube netflix啲功能,同埋android tv可以用電話搖控到。

本身諗住panasonic保養長吸引啲,但怕個OS做唔到sony咁一推即播。

P.S. budget約七千內

90j加呢個,性價比會吾會高啲
可以試下$2000放返出去
放到都當平1000,吾錯吖但個soundbar掂吾掂
本身有q70t soundbar,想換55‘電視,主要打最新個部Xbox 同埋睇Netflix,q70t定q80t電視好?定其他牌子都用得著q70t soundbar?

有無話買機加安裝掛牆,邊度買最穩陣?

唔該晒🙏🏻
我都想知
頭先又追咗少少post,Samsung 個系統係咪冇sony咁好? 即係多apps
因為屋企人都會睇netflix,本身亦都有買vpn
所以其實多多樣考慮係咪 Android tv嘅比較適合?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞