買電視機 / 換電視機 集中討論區 (44)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
Lm
想問多樣嘢,Panasonic HX700 同HX900 其實差啲咩?
我見到價錢都唔係差好遠,會唔會畀多少少好d
定係去到900嗰個價錢買其他款仲好
搭單問
如果係Samsung可以上網個隻電視
如果remote壞左可以係邊度配番
想問下買9500H黎睇電視,netflix同youtube會唔會有D曬
另外之前去門市試睇新聞台,發現有D模糊.想問下點樣處理呢個問題?
唔會

開motionflow功能
深水埗有,你問盛澤都應該有得賣
追咗幾個post
想買部 40-50吋 va>ips
要有hdmi2.1 性價比高
好似無咩選擇
追post見到p記40吋個2.1係流嘅
2020又無出43吋
係咪繼續等2021款43吋好d?
定係43 49吋 唔駛諗hdmi2.1?
剛剛睇返price.com,Q95t 55吋比我上個月尾買時
又貴返幾百,應該是真的冇貨
其實LG OLED 係唔係好差? 好似抵玩電視都完全無佢份...

如果打PS5, 65Q70T 足夠??

Step巴,我部55Q95T上次話有睇電視雪花同YouTube問題後,試過reset部機之後再轉埋用wifi上網就無事發生。
但琴日開咗成個中午下午到最尾睇netflix戲果陣去到一半開始出現啲雪花,初初一點點,到後尾試過兩三秒個mon嘅2成左近有大範圍雪花。
初初以為netflix片源問題,今朝再用電腦睇就無事。
然後剛剛再轉番用電視又無再發生。。

都唔知點搞好,係咪打去鋪頭問算。。。
影低大範圍雪花up上嚟吓,你上面啲圖有一點光點我睇netflix都試過
想問下咁多位巴打,43吋Sony電視係咪無出OLED?

而家睇緊43X8500H,但又見今年好似出左部43X80J,43X81J,想問下呢3款又有咩分別?

(主要都係諗緊Sony43吋4k電視)
Sony 50X90J
LG OLED畫質冇問題,只係怕佢燒印
大範圍頭先再睇就無了
43" 冇OLED

三款都係用IPS面板,沒有大分別,只係X8500H有高速面板睇片會順暢D

三款黑位都漏光,唔適合係暗既環境睇片,黑位會灰濛濛

Sony 43" 電視冇好野
唔該巴打詳細解釋,因為平時都會用黎玩下PS,switch,駁Apple TV,所以先考慮緊Sony
幾錢???
8XXX
其實有可能網絡問題影響到畫質降低咗
睇到圖先知係咩問題
同埋neflix畫質明顯差過以前,可能多人用咗所以要降畫質保持暢順
而家d 電視保養是幾年?3年?
X9500H光度高1.5-2倍左右,
X9500H用旗艦級影像處理器,高2級
X9500H有分區控光,令黑位更黑,對比度提升
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞