買電視機 / 換電視機 集中討論區 (44)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
阿澤SSP店有實機

另外仲有A80J
你到時先再問啦
好的,謝謝!
我都試過睇一集netflixx但只限netflix, 我懷疑係片源問題,因為電視冇問題,打機冇問題
,睇now都冇問題
ManningsCat
佢話之前落左訂個d 唔加價喎
咁咪幾好~
咁我等呀 繼續都等 反正未需要用住
頭先問左阿澤話批貨到左就搵我約時間了
咁咪幾好~
65 q80T 有貨?
你問返阿澤啦
9月咁快會降價?
估計會慢慢減
Subwoofer 唔夠位擺,可否放在櫃上,電視機的旁邊?
問咗盛澤,sony 55x90j有水貨 $8xxx,抵玩嗎?對比x90h 同 x95h 同 55Q80t
Sony 唔建議買中國水貨

SONY水貨閹割版缺點:
1. H系列每次開機/轉台,字幕都會變殘體,不過可以關閉字幕
2. J系列字幕有繁體中文但每次轉台後,字幕會自動變回閉幕狀態, 要每次㩒下
3. 系統介面有繁體中文
4. 不能改系統做香港版
5. 冇Airplay,冇Homekit,冇Chromecast,冇Google Search,冇Google Play Store,只有大陸搜尋
6. Netflix, Youtube要手動裝
7. 國版搖控按鍵比較細, 冇數字鍵
8. 可以買個chromecast with google tv ($500)去解決冇GOOGLE問題
9. 語音功能只有國語
會唔會減幾千咁多?屋企個電視開開下已經會壞少少,雖然息機後再開無事但我感覺就黎瓜

如果可以減幾千咁我可以等下,如果只是減一千咁……咁我不如早D買,費時物流會好似PS5咁等好鬼耐
早D買算啦
問咗好多間鋪終於有一間有TU8500

宜家 samsung 43TU8500 行 $4460,50TU8000國際版$4380 同P記50HX700 行 $4200 三款諗緊
真係仲未諗好,想問下有冇咩意見
邊間有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞