買電視機 / 換電視機 集中討論區 (44)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
其實要買嘅原因係ps4突然間黑畫面冇聲
轉嗰啲HDMI位都冇用
之後連個now台都係,但係就係有畫面無聲
呢個價錢係呢兩部
咁你仲唔鳩衝去買?
老母反對話屋企使咩咁多電視
叫咗now 啲人過嚟睇,話如果佢哋都話壞先考慮下
之後啱啱睇完佢都話似係hdmi底板就收皮 老母就即刻再話接駁過去隔離另一部算啦
巴打有好多電視?
三部囉 但係都係八年前產物 43 40 40吋嘅sharp
因為老豆公司有時會有啲唔要嘅電視, 通常就會攞返嚟
咁唔洗買啦
應該要呀, 三部都有跡象
喺唔同方面上收皮
所以可能過兩日出去睇下,啱啱講掂了
如果想長保養, 買P記40HX700H都可以, 有年保養
如果想長保養, 買P記40HX700H都可以, 有5年保養
Step 巴想問下 sony A9G 係咪行到 120FPS
同埋對 A9G 有咩評價?唔該晒
A9G冇HDMI 2.1, 行唔到4K120
A9G畫質沒有問題, 一流水平
A9G 只可以係1080P行120FPS
4K唔可以, 因為冇HDMI 2.1
用緊q sym
正過剩soundbar 好多
咁又唔使長保養嘅我覺得
覺得質素邊個好啲就得,反而係個價錢未必可以太貴
所以如果講靚係咪就係Samsung?
入門機Samsung比較好
好呀等我出去睇睇先
橫掂張信用卡迎新好似差少少
想買Samsung Q80T加個soundbar,有邊款soundbar推薦?(低中高級,預幾千蚊)
Q80T電視水機冇貨供應呀
買Q80T電視行貨不如買Q95T行貨

2021新款SAMSUNG SOUNDBAR
HW-Q950A:HK$12,990
HW-Q900A:HK$8,490
HW-Q700A:HK$4,990
HW-Q600A:HK$4,390
想問下90J同9500H邊款好D?
X9500H畫質仍然高一D
如果要HDMI 2.1就X90J
有無啲再平啲架?之前見你有個post係講soundbar水貨?好似($2000-5000),不過搵唔番
最後都買咗55Q7AT
SAMSUNG HW-Q70T
$3800

SAMSUNG HW-Q60T
$2980 行貨
$2000 水貨
恭喜巴打~
幾時裝機?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞