買電視機 / 換電視機 集中討論區 (44)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
打機有冇開game mode?
Yes
同邊部新款比較?
Q70A
65Q70A水機$12XXX,只係光左同埋多左少量功能

65Q70T相比佢抵玩好多
新款個價係咪要過幾個月先會回落

如果舊款無曬貨 你會推薦邊部

睇Netflix PS5
可能要幾個月至半年

唔知,要睇當時點
有啊 話說我抆一抆個hdmi插返就冇事 係咪純粹android啲bug 冇set抑雜訊當我有
抑雜訊唔需要,打機最新電視唔好開附加功能

點解唔用番PS5原廠HDMI線?
打機唔好開motionflow
一陣轉返因為買電視嗰時送咗條線俾我所以用咗
巴打,去邊度買電視比較平? 同埋我只係想要airplay2 同homekit , 有無邊部好? LG55un7400pac?

同埋依家homepod係唔係做唔到射netflix 去電視但仲出到聲?
HOMEPOD我冇用過,唔識
1. BUDGET?
2. 電視距離坐位幾遠?
SAMSUNG QLED電視 = LCD面板 + QUANTUM量子點膜 + LED背光組成, 所以都係LCD電視, 而OLED電視本身係800萬粒像素自行發光, 不需要LED背光, 兩者結構上係完全唔同
邊隻牌子好啲?主要上到網 睇Netflix
間間都可以
我諗 6-7千內最好, 唔打機, 星期六日得閒睇下netflix, 有homepod, 智能家居

3-4米咁遠

感謝巴打
開心大發現
原來now機頂盒有內置tuner
只需將電視天線輸入駁入now機頂盒
調教now 機頂盒輸出4K HDR
4K2160p(HDCP2.2)
咁就會upscale 電視畫面上4K

幫唔到你,3-4米要75"-85"電視,唔識用homepod
之前Netflix 出唔到Dolby atoms 的巴打
必須用以下voice output
即係用hdmi EARC
千祈唔好用 sounder WiFi
否則出唔到atoms

有無巴打係豐澤買左swa 9000s? 係咪無送掛牆個扣?

大家點搞
Ys
好啦 我轉咗 都係咁 都幾肯定係sony上次更新出咗事
我老婆日日同我搶電視
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞