買電視機 / 換電視機 集中討論區 (44)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike

三星二佬屌打大佬,
even二佬仲未用大尺寸去test
對呀~ 8K旗艦香左, 佢個PANEL原生對比度好低, 又因為密度高搞到光度上唔到, 可能佢因為要高光度, 令到PANEL漏光多左, 搞到對比度抄車
好在冇等900a
個心安落晒
你部85QN90A幾時送貨?
阿澤話今個星期,
信住先
今日星期六啦
即係下星期啦~
想問下SONY個OS係咪好玩過三叔個OS?
平時諗住睇netflix youtube或者spotify.
你會唔會sideload啲apps入去?
唔會既話其實L豬三叔個啲OS都差唔多,基本要既streaming apps都有齊
係android tv可以裝APP玩多樣VPN囉
因為Sony電視係行Android, 所以app比較多
你廳都係用soundbar嗎?
期待報告
平既55 samsung部70系得唔得
70T 係咪無水貨
同60T 有咩分別
Q70T水行價錢一樣

Q60T冇Dolby Atmos,只支援Dolby Digital同DTS,DTS Virtual X

Q70T支援Dolby Atmos同其他現有高清格式
佢廳用緊Samsung HW-Q950T
咩70系?

巴打想買水機定行貨?
Tu7000
TU8000啦貴少少

不過唔知斷貨未
ISP???

Budget??
想upgrade Q950A, 用住舊soundbar 試下先
Sony KD-49X8500H
$6900
1. 100hz 廣色域 VA PANEL, 對比度高(4500:1), 黑位更黑, 可視角普通, 畫面順暢
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. ANDROID TV 系統, 多APP
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
6. HDMI 2.0*4, 最高支援4K60
7. X1™ 影像處理器

Sony KD-49X9500H
$8880
1. 100hz 廣色域 VA PANEL, 對比度高(5000:1), 黑位更黑, 可視角普通, 畫面順暢
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. ANDROID TV 系統, 多APP
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
6. X1™ ULTIMATE 影像處理器
7. 直下式背光, 48分區控制LED光暗, 令黑位更黑
8. 光度高, 睇HDR片光位更真實
9. HDMI 2.0*4, 最高支援4K60
10. 日本製
值得嗎?差果少少
11.1.4, 聽個名已經呃左自己
要買OLED咪LG CX48,OLED有咩要注意自己睇頭post
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞