買電視機 / 換電視機 集中討論區 (44)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
請問有無5000蚊左右嘅選擇?
Samsung 50TU8000
$5180
1. 50HZ VA PANEL, 對比度高 (6500:1), 黑位更黑, 可視角普通
2. 有AirPlay 2
3. TIZEN OS系統
4. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
5. Crystal Processor 4K 影像處理器
6. HDMI 2.0*3, 支援4K60
Sony - 3年
LG - 4年
Samsung - 3年
Samsung QLED - 4年
Panasonic - 5年
屋企部Panasonic 死panel兼過埋保
65吋電視嚟講最高性價比係咪X9000H
唔該哂師兄
不過諗左一日都係決定買行貨
但其實我7月中先要,依家預購送個soundbar o唔ok,定可以等到7月中價格有回落既空間
X80J X81J電子垃圾黎
要罪大43"就等佢推X85J出黎,機電署已經登記左43X85J

佢地推兩部垃圾出黎仲要賣7K純粹係想撚鳩啲唔識既狗
幾部Samsung 55 吋主要有咩分別?
budget?
7月先算啦
邊幾部呢,其實可以睇頭post就知道大概分別
Btw 睇55' 巴打你地有幾多米距離
水貨55'同65'都差唔多成皮
55"正常2米距離
55Q7AT邊洗成皮?
無晒samsung 55Q80T,打算轉sony機(啲色靚啲)水貨。
Sony 55” X90H
Sony 55” X95H
Sony 55” X90J

三部邊部抵玩啲架?
我1.9米
今日睇左x90j同c1 實物 睇完x90j直接tick 走
畫面好似有層霧咁
睇過oled真係好難返轉頭
等埋a80j出實物同c1 比較埋再決定
我筆直頂多萬34,65吋得9500H
55吋先買到LG OLED咋
唯有係咁
OLED係好,使用上注意下就冇問題
巴打要55"定65"先?
呢位巴打講中哂
就係睇完先知,原來係唔同級數
C1一定吊打80J啦
好似個巴打咁講,俾Oled吸引左
而家65吋至少2皮先落到樓
LG 65" OLED TV CX OLED55CXPCA 水機
19XXX + 150送貨上門連裝機 (盛澤影音)
1. 對比度極高(無限:1), 黑位純黑, 可視角極好, 畫面順暢
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit
4. WEBOS 系統
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
6. 有HDMI 2.1*4, 支援4K120, VRR, ALLM
7. α9 GEN3 影像處理器
X95J唔計光度都應該贏唔到C1啦

OLED預左一定贏,只係使用上有野要留意姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞