買電視機 / 換電視機 集中討論區 (44)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
真係打機先feel到咩叫灰同你post十字圖做比較嘅感覺基本上係一樣
睇戲, 劇可能用得高光度地方無打機咁多(例如game太陽好常見仲會長期on screen, 電影同劇少好多), 光得黎灰個種feel無咁覺眼都唔出奇
要快買Q95t尾水
跟晒每一步 熄左再開 抆埋綫再插都係無點燈
點解
買左~除左非samsung sound bar同電視唔可以一齊發聲外真係無乜投訴
輸入訊號加強開左未?

其實Netflix選聲道如果係選左Atmos就已經可以

另外一開始播片Soundbar上面個mon仔有冇出atmos,一開始播果一刻會顯示
電視夠光睇HDR效果特別好,呢點OLED追唔上
samsung内置藍viu app真心正~岩岩先煲哂Error遊~我屋企人都超高興
HDMI線唔需要拔插

可能過2日就會點到燈
11點有Error自肥
error 做綜藝幾正~原諒寶琦了
開左
聲道都係5.1
HDMI - eARC模式---開
插條hdmi 線果陣電視又會顯示已連接atmos裝置
但Netflix 點搞都無反應
好擔心是咪中左伏
唔係,Netflix有時係好麻煩,有人用JBL都係點唔到燈

試下熄左Soundbar同電視佢,跟著等10秒,之後先開soundbar,再開電視,再睇下點
巴打,最緊要喺netflix 套戲入面有無得俾你揀atmos 先? (先唔理套戲上面有無atmos logo)

我係突然依兩個星期無咗atmos logo, 不過見有得揀就算,無理佢
Oled真係好清個畫面,再睇返LED好似有層霧遮住咁
如果唔係因為燒印同貴,OLED一早成為王者
Lm
我睇d評測講
淨係個LG OLED pannel都成千蚊美金成本價
見到HW-Q70t 豐澤賣緊3880,用BOC pay再回贈150!好似幾抵
有冇巴打用緊X85H電視我ps5 fifa嗰時近鏡個球員移動 (exactly係C朗個慶祝動作)嗰時會有雜訊 已經熄哂所有effect,想問關唔關hdmi線事 唔係用緊原裝
Avlife 即係同店員就咁問就有final打折價?
我上星期去av生命買3750
目標係買水貨65Q70T

同新款比較係咪都係70T性價比高啲?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞