英國移民雜談/攻略/你問我答 (不定時更新) (2)

1001 回覆
127 Like 0 Dislike
依家網上申請hsbc uk 係咪冇左存款限制?
岩岩禁上去好似唔見?
我都係暫用
到時到步後再轉
最近開始認真睇緊移民…追哂先主要都係煩工作
已經打咗就唔需要擔心太多,英國有咁多隻疫苗打緊,第三針起碼將低保護嘅疫苗提高返啲啫,同埋佢會照顧咗自己國民先,喺香港打咗,起碼即刻有一定保護效果先,去到當地,有無打都係等佢安排,無打風險就高啲

未打就自己考慮個風險了,成程機10幾個鐘諗吓點保護自己,去到當地做好防疫措施,唔好人唔戴罩自己跟住學人哋就得啦,保護自己先
攞咗NHS no. 可以上網約打針。
咁就掂啦,係爭在如有第三針安排點啫

其實英國依家打邊隻,有無等揀?

不過就算打咗,喺疫情未穩定之前,都要繼續做好防疫措施先
問晒咁多間
全部最快8月
想問下係咪得police.uk 呢個網可以睇到果區crime rate
https://www.police.uk/pu/your-area/greater-manchester-police/longford-east/?tab=CrimeMap
想問下仲有冇其他網check crime rate唔錯的?
本身自己有睇埋下面呢個網
https://streetscan.co.uk/postcode/m14-5tq
想睇多1-2個 thx
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞