英國移民雜談/攻略/你問我答 (不定時更新) (2)

1001 回覆
127 Like 0 Dislike
感謝 個post 開始靜左
Google doc archive: shorturl.at/kuDKO

Update:
[其九。下] 有圖慎入!英國常見pest
--------------

Between 大家唔駛怕入左個Google document 會俾我起到底,因為Google 會幫你匿名
幫推 好驚silverfish
禁錯不推文
感謝
Silverfish 跑得好撚快
冬天開䁔氣係咪好貴
冬天係貴架
我屋企係舊House,Insulation 做得差。我間屋開左兩間房,客飯廳同廁所嘅暖氣,瞓教時間唔開,一個月要100 鎊到
所以租樓買樓要睇埋間屋嘅Energy Performance Certificate 上面嘅Energy Efficiency Rating,rating 高啲煤氣費都平啲
因為真係好少咁資訊性嘅post
好post 值得一推再推,我第時係英國生活都係靠你啲sharing
試過用紙巾整死佢,之後成張紙巾都係粉,都唔知佢哋係咩構造
Lm
個Google document 可以download 落黎自己backup
LM
Council tax 一個人好似有deduction 咁兩個人係咪就乜都冇
各位巴打 我岩岩做完bt test依家開始apply visa

想問下application裡面uk address果度係咪一定要提供一個長租左6個月既地址比佢?

因為其實我都未同個朋友決定到住邊 本來諗住過到去再租 想問下依家有冇方法解決到個問題apply左先

應該得一個人75折
check 得嚴唔嚴?
我住果度都幾偏僻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞