英國移民雜談/攻略/你問我答 (不定時更新) (2)

1001 回覆
127 Like 0 Dislike
我都想知
好怕昆蟲
我都我都好怕蜘蛛 就算夏天 都唔會成日開 living room同花園之間道玻璃門 好怕啲蜘蛛走入屋企

宗教原因我又唔可以隨便殺佢哋 要捉蜘蛛真係好煩
蜘蛛真係無得避
我住緊比較高嘅Flat都係有蜘蛛
不過佢係比較細隻
唯有當佢係益蟲會食其他蟲咁諗
之前睇過有篇報導話三文治夠handy方便開工,又唔會好似食飯咁飯氣攻心影響工作效率
基本上apartment 都係市區,少啲綠化帶,所以一般黎講係少啲
但係如果你棟嘢係起係個大公園隔離嘅話其實應該唔太大分別
用個手提吸塵機吸左之後拎出室外放生
的確鬼佬開工唔係個個都會係lunch time 食hot food

英國超市/賣三文治嘅地方好興meal deal,即係一個三文治+一包薯片/一個生果+一枝嘢飲,咁就三鎊至五鎊(唔同三文治唔同價)
你好彩姐
我夠住倫敦,呢幾年暑假俾d變種蚊咬到又紅又腫
食親都覺得自己好折墜,又唔係平喎
我都未係好明英國政治嘅氣氛係點,重摸索緊
Push . Support .
幫推
使鬼憎 工黨 特別local council個批
天氣已經凍,重要食個凍冰冰嘅三文治
幫手推下post 先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞