[罪大滔天] Sony Xperia 討論區 (72) - 1 III 四月內發佈 | 1/5 An11遲大到

1001 回覆
6 Like 5 Dislike
不過我以前好唔鍾意 Sony 機影相嘅檔案命名方式,點解唔可以直出日期.jpg,要 DSC_XXXX.jpg
又係連選擇嘅機會都唔畀人
flac梗係冇用
人哋都係for compressed mp3
對唔住, 我聽24BIT/96KHZ JPOP FLAC多
不過我基本唔會開味精野, 以前用黑磚果陣都唔開
就算CYBER-SHOT, ALPHA都係用DSC_XXXX.jpg
SONY傳統~
呢啲真係是但 可以sort by date
萬一冇咗啲 EXIF data 呢,片就更加麻煩
得返個名睇你點排
試過啦,用電話 upload 啲相上 NAS,喺 Windows 開返出嚟睇唔識跟日期排,睇返原來係修改日期嗰欄空咗
迫害強逼症 中間del左相少左個數字就好唔舒服
唔係無用
佢減低左殘影
但唔係等效90hz囉
唉試玩果陣feel唔到吖,咁咪即係………

120hz一試即feel到
CWB維修真係唔洗等
兩次都紅日12點幾1點到上去
客得兩三個,維修個邊直頭無人等
但係熄咗都唔覺有咩殘影
Motion Blur Reduction都係插Frame係最有效
服務如何?
我感覺唔到寧願你冇推
我覺得問題係明顯啲specs低太多lor
S10e已經要cut走個tele,Sony做返compact一定冇以前咁好賣
用緊ALPHA+1
真係一模一樣咁
你咪on9啦,我講緊要大到點呀,幾時有話細機好

中文差就讀下書先啦
Xperia Pro - RedDot Best of the Best
Xperia 1 II - RedDot Awards

恭喜恭喜
仲有 gsmarena
由 Xperia 1 開始識派咗 review kit 先發佈

仲有 半日
呢個真係鳩鳩哋
我喺個folder 到搬走曬啲相之後,佢又由0001開始數起到之後搬走嘅話又同我之前啲相個名重覆
要留返最尾嗰幅相㗎,噉佢再影嘅時候先識得跟數字排落去,好撚白痴
我而家搬走啲相之前會用個app將folder所有相用返佢個datetime rename曬先
總要人做啲咁嘅戇鳩workaround
sony真係柒撚到
如果係喺 Xperia 機,可以直接 download DSC Auto Rename 呢個 app,一鍵改名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞