[罪大滔天] Sony Xperia 討論區 (72) - 1 III 四月內發佈 | 1/5 An11遲大到

1001 回覆
6 Like 5 Dislike
samsung做成點都唔會反映到係sony到
間間廠都做大,冇咩人想要??
上年仲有嘅L系列仲會唔會有?
因為相機 app 一定好快彈過熱提示?
只係因為唔關事
應該唔會無吧?只係香港唔賣
6.5” 16:9/18:9 我會喜歡多啲
細機撚揀返5 ii 咪得
仲有🖕🏻日
太細
6.5” 19:9
大家有冇諗過8MP前鏡
唔代表係同一粒前鏡?
正如6.5” 4K Oled,其實三代都係唔同型號
所以畀啲希望啦
雖然都極少用前鏡
但有得好啲都想佢好啲
無錯, 21:9 真係諗都唔會諗
睇到眼盲
影到個人吹氣公仔咁
前鏡應該都差唔多,係佢為左唔用punch hole display
又要做thin bezel,只可以放粒極細既cmos
除非有日佢出under pancel camera /用punch hole design ,唔係前鏡都係咁上下
但係 Esato 有人講,人哋 Meizu 16s top bezel 得 4mm 闊,塞到 Samsung 3T2 1/3.4" 20MP,但係 Xperia 1 II top bezel 6.7mm 闊,只係塞到 1/4" 8MP,Sony 有冇諗過自己做緊咩
你咪on9喇
Iphone除左平價12之外max最好賣
Mini少人買到要減產
唔會解決到
三星個溫控一向勁嚴
不過sony更嚴
咪就係
我覺得應該放棄細機呢個小眾嘅市場
未必淨係關個mon size事嘅
唔使下下屌人on9
隻 OLED mon 出貨量低到要賠錢畀 Samsung,一部份關事啦,主要應該係細得嚟,續航力又低,真係買返大少少嘅 12 / Pro 仲好
後面係重點
同埋咁嘅spec賣6000幾
S21U 都塞到40 MP, f/2.2, 26mm (wide), 1/2.8", 0.7µm, PDAF
開唔開孔都係咁塞架啦應該, 我就唔明人地可以1/3又有AF
像素唔重要, 有AF同PIXEL SIZE大D就已經足夠
2021年了, 電話現在要處理既野愈來愈多, 資源又多, 細MON連資訊都睇唔哂, 簡直係阻礙科技發展~
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞