[罪大滔天] Sony Xperia 討論區 (72) - 1 III 四月內發佈 | 1/5 An11遲大到

1001 回覆
6 Like 5 Dislike
光既MON肯定有, LTPO就唔知道, 不過LTPO對電力消耗好大影響, 希望有
2K 120HZ應該都係必須啦
睇三星post 4K降1080好似好過4K降2K?
解像度對電冇咩影響啦,主要係120hz食電

Sony 6.5" mon唔會降1080掛,6.7"行1080覺得濛了,Samsung鑽石排列得2/3 PPI

降做2K 120係主流水平
4K食電過120好多
真的嗎?我見1080同2K用電量分別不大
用uv膠有咩用?淘寶d貼好脆,high一high側邊都裂
我都係用簡單嘅equation來估算
Three is the magic number

https://youtu.be/aw3FnkIFia8
UV膠填補白邊,再固化,我果塊貼大小同Triskin一樣,買D靚D既就OK,我摸落同Triskin一樣順滑,1/9價錢

以前白邊液會擠出,又會乾
UV液固化後唔會擠出

另外光度同清晰度比Triskin好,因為中間少左層膠貼
光d最重要啦,日頭出街睇唔到個mon影響好大
前題要你塊貼好,我買左4間都係垃圾貼
易裂都唔算,仲要唔夠大
又話4月14先公佈?
小小魚雷
咪14/4
er.....
原來得預告,條link未開始
個預告都唔做21:9 4k,sony真係唔屌唔得
主流廣播仍然是16:9
LG收咗皮
其實係個好機會俾Sony吸客
希望1iii好好睇睇
部機咁細咪一樣用返1/1.7
今次將Audio同Mobile Gaming放最前
睇來Audio Pro, DAC同120Hz成真了
預告嘅預告
可能係因為合併後可以 share 個 marketing funding
今次主題係III
我覺得唔止係解Mark 3
可能係三部手機(1 III, 10 III, Compact)
亦都可能係三件Product(1 III, 10 III, WF1000XM4)
亦都可能個鏡頭同「三」有關
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞