[罪大滔天] Sony Xperia 討論區 (72) - 1 III 四月內發佈 | 1/5 An11遲大到

1001 回覆
6 Like 5 Dislike
好心APPLE細MON機就同番IPS平價MON算啦, 咁細仲要AMOLED仲要有額頭真係把撚
1/4" 8MP 泛焦,旗艦中階共用,人唔笑狗都吠啦
等聽日啦, 有D期待既
希望啦,睇下佢有冇啲咩新技術
通常Sony 出新機,舊機之個個月會平幾多左右
最唔想佢整D軟件上都整到既野, 我喜歡堆料硬件, 但不喜歡支那機
整個DSEE ULTIMATE EXTREME PLUS出黎都冇用, 軟件野
現在都係5千幾, 最多好似XPERIA 1咁限時$3999清貨囉, 不過你要預10-11月先會減到咁, 不過如果唔需要清貨就唔會減, 直接下架算
我都係,嗰啲咩多合一像素技術都係垃圾,拍片又用唔到,最緊要一定係單像素 size 夠大
底大就是一切
多合一像素技術都有用既, 影夜景有用, 日景又可以用高像素保留細節
1 ii motion blur reduction係一大笑話
難聽D講只係一個沒有用既選項, 我試玩完全FEEL唔到, 咁已經=冇用
估計只係吹水吹出黎, 用黎勉強加個賣點, 費事咁難睇
marketing >>> engineering
啱呀研發好哂先發現其他廠有120Hz
咪搞個motion blur reduction

5 II個個比較明顯
三叔明顯兩者並存果陣罪大方向錯咗啦
DSEE 點會冇用
音域差唔少喎
5 II係真120HZ, 梗係明顯啦, 硬件性功能~
5II咪補飛
佢意思係一般消費未必知係咩/識用
但你直接sell音質好&影相靚,會好唔同
但係單像素細,拍片喺稍為暗少少嘅位都超多 noise 呢,所以畀到 108MP 都冇用,大底係好,不過高像素呢條路係錯
都蝕哂啦,成日後知後覺又抽起wireless charging
可能我聽FLAC, 所以FEEL唔到
直接 sell 大 mon 仲好
對, 其實用GN2更加好, 大底50MP, 又拍到8K, 雖然8K都係GIMMICK
HM3其實冇咩用, 又冇DPAF
一般人冇留意開電話會以為罪大收咗皮
XPERIA 5 II抽起wireless charging我覺得好合理, 可能唔夠位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞