[罪大滔天] Sony Xperia 討論區 (72) - 1 III 四月內發佈 | 1/5 An11遲大到

1001 回覆
6 Like 5 Dislike
當年批1 6+64 散完之後
就出 sim free 6+128 dual sim
想問下大家有冇辦法解決個bug
話說我部5II 上左AN11之後
有好幾次連完藍牙耳機聽完歌
即使我已經熄左個耳機同埋電話個藍牙
音量控制佢依然話我有連藍牙
變左電話喇叭完全出唔到聲
最後要重新開機先搞得掂
我希望10III可以直接上90Hz+UFS
應該唔會有90hz,Sony冇咁大方

XPERIA 1仍然紙上更新
我咁講係因為
690支援120Hz
而90hz panel其實唔貴
Pixel都做到
Sony一向都唔係因為成本,係要做階級區分

我都想佢中階好賣D
10iii fhd + 90
5iii fhd + 120
1iii 4k / 120

都夠分

利申吹水
都可以既,sony個III唔知會唔會出三部機呢

雖則知道應該冇Foldable
冇啦晶片缺成咁
III出到已經好好
(如果唔係Sony同高通好,都唔知會唔會供貨)
S888缺貨冇咁誇張掛

全球電話需求呢兩年冇下降嗎?

一早用S870就算啦,其實S865都可以

S888 ISP強好多嗎?
note都收咗皮
Note要讓位比Fold嘛好似

我想收S皮留Note
如果成真,
到時可能又有人話寧願用S750/765 用返60Hz 芒

其實10ii 呢年賣得好唔好,
定都係比三叔堆A字頭KOed
香港唔好
台灣叫好啲
台灣上台價好似幾抵屌

其實罪大搞好d中階機promote可能好d
不時都見到人用XA1U XA2U
睇宣傳今次個重點係Audio>=Game>=Photography>=其他

Audio係有DAC同Audio Pro?
Game係120Hz同傳緊嘅360RA Gaming?
Photography應該都係個啲嘢
其實s888 sup唔support 4k 90Hz?
唔得
只可以最高4k60 or 2k144
佢有DAC的話我都想1ii上1iii
so sad
根據當年安橋部手機加dap
佢地想保證聲音冇乜干擾機身入面要搞好多野去隔開dac同收訊號既module
如果就咁加粒chip即係最多去到LG既level
有LG級數其實都OK
因為市場上真係冇呢啲機
而Sony算係最有能力做嗰間
888缺貨都唔關sony事喇
出貨咁低
一早講過audio pro
不過冇期望就冇失望
Ak4490en到底會唔會出現?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞